Jump to content

Promjena čestice nakon dugo vremena


bjzg

Preporučene objave

Pozdrav svima,

moj pradjed je imao kuću u kojoj mi trenutačno živimo. Cijelu kuću je oporučno ostavio njegovateljici koja se brinula za njega, na kraju je ta njegovateljica umrla a njezina kćer (jedini nasljednik) se odrekla/odustala od svega. Tek sada bi se trebala pokrenuti ostavinska rasprava mog pradjeda nakon dugo godina. Sada jedna od suvlasnica tvrdi da ima veće pravo jer moj pradjed nije bio vlasnik svega (iako je on jedini još uvijek uknjižen kao vlasnik, i oporučno je ostavio sve njegovateljici) te da po svojoj mami (ženi mog pradjeda) ima veće pravo jer ima i od mog pradjeda dio i od svoje mame. Ima jedno rješenje gdje se spominje da je od pradjeda žena imala pravo na polovicu kuće te da se to treba uknjižiti. Ta suvlasnica to do dana današnjeg nije učinila a u međuvremenu su se i mijenjale čestice. Ima li ona zaista pravo na to ili će se ostavinska voditi kao da je samo moj pradjed vlasnik svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 04. 02. 2022. at 16:14, bjzg je napisao:

Ima li ona zaista pravo na to

Ukoliko u ostavinskom postupku iznese takav prigovor, proizvest će učinak spora oko opsega ostavine, pa je sasvim izvjesno da se u tom slučaju ostavinski postupak prekida i ista se upućuje na parnicu u kojoj će dokazivati svoje zahtjeve. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija