Jump to content

Naknada za istražni zatvor nakon odbacivanja/prekida istrage


Dragutin321

Preporučene objave

Pozdrav, 

 

Ima li osoba koja je mjesec dana provela u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, pravo na kakvu novčanu naknadu ako je istraga prekinuta tj nije došlo do podizanja optužnice.  U riješenju koje je stiglo piše "Dakle, kako iz izloženog stanja stvari poizlazi da podaci koji se odnose na djelo i počinitelja ne daju dovoljno osnova za podizanje optužnice, riješeno je kao u izreci".  Također u papirima koji su došli sa tim riješenjem su i izjave svjedoka koje nisu niti blizu onoga što je pisalo u papirima kod pokretanje istrage na temelju čega je sve krenulo i zbog čega je rađen pretres kuće itd ( sumnja na trgovinu drogom).  Može li se u ovom slučaju tražiti kakva naknada, ako ništa drugo da se barem pokriju troškovi privatnog odvjetnika. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Sigurno moze i trebalo bi ali iz osobnog iskustva mogu reci da se jako puno odvjetnika boji ici u tuzbu protiv drzave. Moras naci mafia odvjetnika za to. Sto se tice toga isplati li se ili ne, ukoliko nemas financije uvijek se mozes obratiti javnoj pravobraniteljici, ali to traje... Znam za jednog covjeka sto su mu stavili puno razbojnistava, moguce da je pocinio jedno i dobit ce lijepu odstetu. Isto tako je bio vrlo kratko u istrazi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija