Jump to content

Kome sve uputiti zahtjev za odštetu?


hamlet

Preporučene objave

Čitao sam forum i malo sam zbunjen. Ovako, u prometnoj nesreći kao suvozaču, ozljedjen mi je vratni kralježak (lom bez pomjeranja hu). Krivica je na drugom vozaču, udareni na svjoj strani kolnika. Mada liječenje još traje, nosim neku skalamriju na gornjem dijelu tijela i glavi, zanima me kome podnjeti zahtjev za odštetu i za koju "štetu"

- osiguranju automobila u kom sam bio

- osiguranju automobila koji nas je udario

ili kako sam pročitao na forumu oboma, e da polica od bankovnog računa što s njom.

p.s. ja sam iz BiH :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako više naučiti telce koji nemaju pojma odgovarati ljudima i upućivati ih krivo, da se uopce ne zamaraju i ne trkeljaju bezveze. Pa ajde odgovori zasto si se nasao prozvanim odgovoriti ako ne znas materiju,jer covjek je fino pitao sto ga zanima,a ti kao da si procitao odredbu u zakonu nesto sto nema veze s pitanjem?

 

Znaci osiguranju krivca podnosis zahtjev za povrede,bol,strah...odnosno ukupnu i neimovinsku ali i slucajno ako si imao kakvu imovinsku stetu....a osiguranju u kojem si se nalazio podnesi zahtjev po AUTONEZGODI, odnosno zahtjev za zaostanaka invalidnosti, a sudeci po tvojim povredama-cini mi se da bi ga mogao imati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čuj sad bi ti ovdje nakalemio par pridjeva, al zbog digniteta ovog foruma to nažalost ne mogu učiniti.

 

Daj pročitaj još jednom pitanje i odgovor, pa pročitaj još jednom što si napisao gore, pa to napravi još jedno 16 puta, pa se onda javi s bez telaca, trkeljanja i ostalih bedarija koje uopće nisu na mjestu, kao ni tvoj odgovor koji je apsolutno diskutabilan. Po tome ozlijeđeni bi trebao podnijeti 5 različitih zahtjeva, zašto? Pa to može učiniti samo u jednom zahtjevu. Kompliciraš bez veze i još si se našao ovdje dijeliti komplimente.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima jedan od Vas sigurno zna što govori, i ja sam sada malo pametniji, nažalost smamo toliko da vidim koliko je moje nepoznavnje materije.

Čini mi se logičnim podnjeti jedan odštetni zahtjev prema osiguranju krivca za nezgodu. Isto tako mi se čini logično u slučaju (nedaj bože ) trajnog invaliditeta podnjeti zahtjev po svim policama u koje sam "umješan"

(obveznog osiguranja vozila u kom sam se vozio, osobno osiguranje po tekućem računu i sve drugo sto pronadjem)

Nažalost često logika i pravo neidu paralelno zanima me idu li ovaj put? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada jesi telac i jos se i dalje pravis pametan, a to je tvoja najveca tragedija...pa kako ce podnijeti 1 zahtjev ako su osiguranje ciji je krivac za nezgodu i osiguranje gdje je on sam osiguran - razliciti??!!Ali to je za tebe apsolutno i nebitno jer uopce ne razlikujes vidove stete o kojim pricam :-o Ocito je da nemas pojma o tome cemu pises pa jedino tebi moze ovo stvoriti diskusiju u glavi :-o:-o:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Dok sam stajao u autu sa upaljenim desnim žmigavcem,osvijetljen kratkim svjetlom,auto upaljen, čekao prijatelja, u mene se zaletio pijani vozač sa 2.65% alk. Na autu mi je 100% šteta(Fiat Tipo 1.7 D) 1989.god. ja sam u Croatiji osig. a krivac u Jadranskom te sam podnio zahtijev za odštetom. Molim Vas ako bi znali kolika bi bila ta 100% šteta ako se utvrdi, i koliko taj postupak u grubo dugo traje. Unaprijed Hvala.

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija