Jump to content

Razvod braka


Medobrundo9

Preporučene objave

Molim Vas da li mi možete odgovoriti na par pitanja, bila bih Vam vrlo zahvalna.Suprug se želi razvesti, a ja ne želim. Obzirom da sam ja ta koja želi spasiti brak ( mislim da je danas najjednostavnije odustati, a ja to ne želim) i odupirala sam se tome, međutim suprug je otišao korak dalje i tužio me i zakazao rociste.

Moja pitanja glase:

1.Da li me sud može „ razvesti“ bez mog potpisa, tj po sili zakona

2. Predložila sam obiteljskog medijatora, međutim suprug je odbio, ali da li mogu i dalje inzistirati na njemu, jer kako sam gore navela, najlakše se rastati, tj. da li se supruga može nekako prisiliti…

3. Ja nemam kamo, sve što imam/imala sam uložila u zajednički stan ( s time da je to stan u obiteljskoj kući, a kuća glasi na suprugove roditelje) , tj. moja odskočna „daska“ ( jer nemam velika primanja za podizanje kredita, pogotovo ne sad u ovo vrijeme korone i rata, koji su znatno utjecali na cijene nekretnina), ukoliko dođe do rastave bi bila isplata , međutim suprug me nema čime isplatiti

4.da li ja mogu odbiti rastavu braka, tj odbiti staviti svoj potpis na papir toliko dugo dok mi ne isplati traženi iznos, obzirom da ta isplata je moja egzistencija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte to s druge strane, možete li "prisiliti" nekoga da bude u braku ako ne želi? zato postoji sporazumni razvod, kad su obje stranke suglasne o razvodu braka i tužba radi razvoda braka, ukoliko netko nije suglasan sa navedenim. također, pretpostavljam da ste obavili prije podnijete tužbe medijaciju pri centru za socijalnu skrb, pa ako niste ni tamo uspjeli pomirbu, uslijedila je tužba za razvod braka. Možete vi i dalje predlagati medijatora, međutim ne možete "prisiliti" nekoga na daljnji boravak u braku, ukoliko to ne želi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. da, već je odgovoreno, ne pitaju se razlozi, ako su bračni odnosi trajno i teško poremećeni, doći će do razvoda braka, s uspjehom se tome ne možete protiviti, ne može se nekoga držati u braku protiv njegove volje.

2. cijela poanta medijacije, pa i obiteljske, je dobrovoljnost, nema prisile.

3. imovina bračnih drugova je različita od statusnog pitanja razvoda. Oni od kojih Vi tražite isplatu su ustvari njegovi roditelji, jer ste ulagali u njihovu nekretninu, a ne u suprugovu. Imaju li Vas oni čime isplatiti?

4. i bez Vašeg potpisa brak će se razvesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija