Jump to content

Zastara


Roman

Preporučene objave

poštovani,

 

imam raspravu s kolegom i nigdje ne mogu pronaći direktan odgovor pa Vas molim ako netko zna s sigurnošću.
Na par postova sam naletio gdje borbena govori da je s svakom radnjom vjerovnika, bez obzira iako je stavljena van snage (micanje fine radi nemogućnosti naplate) zastarni rok teče isporočetka, a naletio sam na postove gdje korisnica objašnjava kako je baš u sličnom slučaju sud odlučio da je dug u zastari što bi značilo da ako je ovrha neprovediva radi praznog računa i ako se isknjiži, zastarni rok se ne prekida.

Konkretni primjer, u slučaju da je se provodi ovrha putem fine na računu zadnjih 9 godina, te je ista 2018 isknjižena radi nemogućnosti naplate, 2022 ponovno dolazi na naplatu u fini s istim brojem ovrhe uz dodatak AKTIV (ili drugim brojem ovrhe ali ne nastavak prvotne ovrhe), te nije uplaćena niti 1 lipa u preko fine od prvog dana ovrhe.

Ako fina 2025 godine opet isknjiži navedenu ovrhu radi nemogućnosti naplate, te ukoliko ovrhovoditelj nakon određenog vremena ponovno zathjeva ovrhu, može li se pozvati na zastaru?

Smatra li se da nije došlo do prekida zastarnog roka s obzirom da u tih 10 i više godina nije ništa naplaćeno te je ista maknuta s fine radi nemogućnosti naplate ... ili se zastarini rok računa isporčetka svakim novim aktiviranjem ovrhe bez obzira što nema naplata te što ga fina uredno svake 3 godine isknjiži radi nemogućnosti naplate???

 

Hvala 

lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija