Jump to content

Prijava za obiteljsko nasilje


Marinko510

Preporučene objave

Pitanje: Može li se podnijeti prijava za obiteljsko nasilje i nakon nekoliko mjeseci?

Imam dokaze za to a i moj maloljetni sin je nažalost nazočio događaju. Nisam prijavila tada jer nisam htjela djeci dodatnu traumu, moja majka i brat su bili u potpuno histeričnom stanju ali dovoljno lucidna da vrišti kako sam ja nju napala stoga sam ostala u dilemi kako u stvari postupiti. Uspjela sam ih istjerati ali tek nakon što su me udarili nekoliko puta i to je nažalost moj sin vidio. Bila sam sama u stanu s djecom.

Unazad pola godine rješavam s njima imovinsko-pravnu situaciju na miran način, klonim se svakog kontakta osim preko odvjetnika. Situacija je sada riješena ali vidim da i dalje nema mira i mogu očekivati razne probleme ovisno što joj padne na pamet. Moj prioritet je zaštititi djecu naravno stoga ne reagiram na provokacije (pismene ili preko trećih osoba). Stoga je moje pitanje mogu li ih prijaviti s odmakom, možda je to način da nas konačno prestane maltretirati. 

Vidim na drugoj temi da policija dolazi samo na "vrijeđanje i omalovažavanje" što je ona meni kontinuirano radila dok nisam prekinula kontakt. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ću vam iz prve ruke reći, možete ih prijavljivati svako drugi dan i zatvarat ce ih svaki put. Takav je "protokol" u ovoj trećoj Jugoslaviji svi smo krivi dok ne dokažemo suprotno. Posebno je super ovaj protokol jer ovisnicima daje alat za ucjenu i reket. Pa ako mogu ovisnici lažno možete i vi stvarno. Vaš sin kao svjedok ne vrijedi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete, iako vrijedi reći da će Vas pitati zašto niste prijavili ranije obiteljsko nasilje, jer je, osobito za verbalno i psihičko nasilje, potrebno da se radi o radnjama koje su kod žrtve izazvale uznemirenost ili strah. Ako nije pravovremeno prijavljeno, postavlja se pitanje kakav je to strah i uznemirenost bio kada do prijave dolazi tek mjesecima kasnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija