Jump to content

Vlastovnica 1/2, isti vlasnik sa 2 adrese


Da.ria

Preporučene objave

Poštovani, 

Kupujem nekretninu i u vlasnički list je upisano vlasništvo 1/2, no radi se o istoj osobi samo sa dvije adrese. Mislim da je ta osoba u početku bila suvlasnik nekretnine i živjela na prvospomenutoj adresi te naknadno postala vlasnik i druge polovice, te je upisana sa drugačijom adresom koja joj je i sada na osobnoj iskaznici. Moje pitanje je kako se to riješava kod javnog bilježnika pri ovjeri kupoprodajnog ugovora? Hvala na eventualnoj pomoći i općenito trudu oko ovog foruma, puno znači nama amaterima. 

Lp, 

Daria

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše iskustvo ne poništava moje. U Zagrebu je jedno, a u nekom drugom gradu tko zna kakvo. Ovdje se radilo o ozbiljnom kupcu preko agencije i odvjetnika. Jedna adresa na osobnoj, a druga u Gruntovnici, otprije petnaestak godina. Čovjek bi logično očekivao da će se i na svim ostalim nekretninama automatski promijeniti ta stara adresa po dostavi potvrde o prebivalištu, ali nije. OIB je isti, ali su adrese i dalje različite. Dio nekretnina je s mojom prastarom, a dio s novom adresom, pa kakve već budem sreće. Hoće li me opet neki odvjetnik u posljednji čas slati u Petrinjsku po potvrdu o prebivalištu, jer ona skinuta s e-građani "nije dovoljno dobra". Ili će me kasnije kupac u panici zvati jer mu uknjižba vlasništva nije prošla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
Dana 23. 07. 2022. u 16:12, Miran89 je napisao:

U gruntovnici iz iskustva prolazi i bez toga. Ako im i zapne, vrlo lako se ispravi adresa u ZK i mirna Bosna.

Gruntovnice imaju uvid u Jedinstveni registar osoba koji vodi MUP i mogu izvršiti uvid u povijest prijavljenih prebivališta i boravišta fizičkih osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija