Jump to content

Uporabna dozvola i međa


SveJeMoguce

Preporučene objave

Imam pitanje oko međe. Kuća stoji više od 20 godina i prema projektu, katastru, svih dozvola je sagrađena 3m od međe. Susjed se ne slaže sa međom i kaže da je međa oko 2,60m na doljnem delu kuče. Zelim staviti zid. Sta mi je napraviti? Sta mogu ocekivati od suda ako ide sudskim putem.

Trebat ce mi nova uporabna dozvola zbog budicih promjena u projektu.

uređeno: od SveJeMoguce
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 17. 09. 2022. u 15:13, SveJeMoguce je napisao:

Sta mogu ocekivati od suda ako ide sudskim putem.

Kod sudskog uređenja međa se može uređivati na temelju katastarskog nacrta, sporazuma susjeda ako ga ima, posljednjeg mirnog posjeda i pravične ocjene suda. Ovaj redoslijed predstavlja i redoslijed na temelju kojeg će sud pokušati urediti među. Dakle, tek ako se međa ne može utvrditi na temelju katastarskog nacrta, pokušat će je utvrditi na temelju sporazuma itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imas jos jedno pitanje. Iz arhiva smo dobili papir gdje piše da so međe vec utvrđene i da so se svi vlasniki susjednjih parcela slagali sa tim. Jasno je nacrtano gdje ide međa. Problem je da fali međni kamen. Da li ce sud napravit među kako je vec bilo napravljeno kada su se utvrdile međe ili ce napravit kako sudac misli da je pravilno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju navedenog, bilo bi oportuno da vam ovlašteni mjernik utvrdi među prema katastarskom nacrtu a ako se susjed s time ne slaže neka traži sudsko uređenje međe a onda će je sud utvrđivati prema redoslijedu kojeg sam naveo, katastarski plan, sporazum susjeda a to imate i prema tome bi trebo utvrditi među.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija