Jump to content

Uprabna/zavrsno izvjesce nadzornog inzinjera


ksakjdkasjfkjka

Preporučene objave

Spremamo se dosta godina nakon gradnje kuce kompletirati papirologiju. Kuca je sagradjena po pravomocnoj dozvoli, ali sad smo saznali da je gradjevinar koji ju je gradio poginuo, i da tada nije imao obrt, tj da ga je ugasio neko vrijeme prije gradnje kuce. Nama je predstavio situaciju drugacije, a tada nismo znali o svemu dovoljno da se osiguramo od ovakvih stvari. Dosta toga se odradilo bez papira, nismo napravili ni elaborat iskolcenja jer je bila nadogradnja pa je rekao da mu to ne treba 

Konkretno zanima me da li se moze dobiti potvrda da je predano zavrsno izvjesce nadzora ako se ne moze dobiti nikakva izjava od izvodjaca, kao da i ne postoji. Ako ne, kako sada kucu privesti kraju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 08. 11. 2022. u 8:12, ksakjdkasjfkjka je napisao:

Konkretno zanima me da li se moze dobiti potvrda da je predano zavrsno izvjesce nadzora

Može se, ako nadzor preda izvješće (koje treba biti u skladu s Pravilnikom) i energetski certifikat. Ima dosta takvih slučajeva, probajte se "posavjetovati" s ovlaštenim projektantima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše objašnjenje situacije puno je nejasnoća ne bi se upuštao u te građevne nebuloze, jer se tu ništa ne može napraviti jer nemate nikakve vjerodostojne dokumente, koliko vidim iz vašeg objašnjenja situacije oni nikad nisu ni postojali.

Ali savjet vam je potreban i trebate pomoć.

Moj je prijedlog da angažirate jednu arhitektonsku tvrtku koja će na osnovu građevinske dozvole utvrditi da je / ili nije / objekat građen prema istoj i po  pozitivnom nalazu možete poduzeti daljnje postupke.

Bilo bi dobro da prije angažiranja arhitekata odete u općinu kojoj zgrada pripada i tražite savjet za mogućnost rješenja u odjelu za građevinarstvo. To ne košta, a može dati neke savjete za  vaše daljnje postupanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija