Jump to content

rad u UAE


majamar

Preporučene objave

Molim pojašnjenje ako netko stručan zna: što znači ako postoji ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak između Hrvatske i UAE? Da li se u tom slučaju osoba koja radi u Dubaiu ne mora odjaviti sa porezne u RH ili ipak treba. Da li će Hrvatska oporeziti dohodak kad se u Dubaiu ne oporezuje? Koja je ispravna procedura kad mlada osoba bez ikakvog vlasništva u Hrvatskoj odlazi na rad u Dubai na minimalno 3 godine? 

Hvala unaprijed na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba, jer to što imamo ne sprječava našu poreznu da oporezuje dohodak iz Dubaija. Sprječava ih samo da oporezuju čitav dohodak ovisno od situacije. S obzirom da su davanja na plaću u Dubaiju niska, može nastat prilična porezna obaveza.

Treba ispunit obrazac TI, predati ga na poreznu i čekati rješenje da ga/ju porezna ne vodi više kao našeg rezidenta i napraviti u policiji privremenu odjavu (prije predavanja papira u poreznoj). Dodatno, trebalo bi donijeti još iz Dubaija da ih njihova porezna vodi kao rezidenta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija