Lodolita objavljeno: 7. siječnja Dijeli objavljeno: 7. siječnja Sin je bio prijavljen na moju PK kao uzdržavani član do svibnja 2018.,kada ga tijekom svibnja brišem sa iste, budući počinje raditi u lipnju. Kako je od llipnja do prosinca iste godine zaradio više od 15.000,00 kn, Porezna me tereti za cca 2.000,00 kn (moram vratiti porez za prvih 5 mjeseci kojih je bio uzdržavani član).Zašto? Kako smo mogli znati da će dobiti posao tijeko godine, a osim toga zaista je bio uzdržavan ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 7. siječnja Dijeli odgovoreno: 7. siječnja Jer porezna priznaje osobni odbitak samo za čitavu godinu, a ne polovično. Tako da morate platiti. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lodolita odgovoreno: 7. siječnja Autor Dijeli odgovoreno: 7. siječnja Hvala Miran89.Jasno mi je i platila sam, samo mi je nelogično budući da nismo vidoviti i ne znamo kad će se djeca moći zaposliti, a u međuvremenu ih "za svaki slučaj" ne bi trebali uzdržavati.Šta ne ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 9. siječnja Dijeli odgovoreno: 9. siječnja Ako znate da će vam se dijete zaposliti u toj godini, onda vam je najbolje na početku godine napraviti odjavu s porezne kartice. Sustav je glupo posložen, samo to mogu reći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.