Jump to content

Pravni lijek protiv drugostupanjske kaznene presude


Mihac

Preporučene objave

Poštovani,

igrom slučaja sam se našao u neobranom grožđu, pokušao sam zatražiti račun i ugovor od lokalnih šerifa u Općini u kojoj živim.
To je isti tren rezultiralo odmazdom.
Dakako imam svu dokumentaciju uredno protokoliranu, a neku čak i od državnog odvjetništva i neku od državnog revizora.
Bio sam naivan kada sam mislio da u ovoj državi institucije rade svoj posao, jer se ispostavilo da su institucije isključivo prganizacija koja je opisana čl. 328 KZ-a.

Dobio sam prijavu da sam navodno prijetio načelniku Općine putem telefonskog poziva, da ću ga isprebijati, zapaliti, ubiti, izrezati motornom pilom i niz riječi koje nikada nisu u mom vokabularu, ali u njegovom jesu.

Kako slabije čujem, loš telefon, imam sve pozive na hand free i usput se isti i snimaju jer je lakše neki podatak poslije preslušati i zapisati, nego ponavljati da ti netko ponovi pet puta istu stvar.

Druga strana je u prvoj trećini razgovora kada sam vidio kuda sve to vodi, lijepo upozorena da snimam razgovor jer se radi o javnoj ustanovi i snima se moj i njezin razgovor, dakle nema povrede prava privatnosti. Nakon nekoliko minuta se pozdravimo, bez ikakve netrepeljivosti i na kraju ispadne a sam prijetio.
Sudac, točnije sutkinja, ne priznaje snimak razgovora u kojemu je jasno navedeno da snimam razgovor, ne priznaje svjedoke koji su čili razgovor jer je bio na hand free, ne prizna i kaznenu prijavu policiji za lažno prijavljivanje kaznenog djela i to od više osoba.
Prvostupanjski sud pet godina ne radi ništa, doslovno ništa.
Na kraju mi odbije sve moguće dokaze, a ima ih oko desetak da sam maksimalno nedužan.
Sud točnije sutkinja čiji je suprug također upleten u razne malverzacije i prijatelj je sa načelnikom općine, osudi me po kretkom postupku na uvjetni zatvor kao zadnjeg kriminalca i spočitavajući mi davno davno zastrajela prekršajna djela od prije 15-ak godina i to iz prometa.
Zatim žalba drugostupanjskog suda se odbija u istoj županiji, sve suci iz općinskog suda.
Obrazloženje da bih ja sa dokazima odugovlačio postupak.
I sada me zanima samo jedno.

Kome u trćem stupnju poslati što, da li ide žalba vrhovnom sudu ili visokom kaznenom sudu protiv drugostupanjske presude ili ide prijedlog za ocjenu zakonitosti visokom kaznenom sudu ili vrhovnom sudu.
Ovo je definitivno najkorumpiranija država na svijetu, otvoreno pogodovanje nezakonitostima, a nema se pomoći.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija