Jump to content

Putni troškovi


savjest2

Preporučene objave

Poštovani, zbog komplicirane situacije koju želim iznositi, nastojati ću zaokruživati neke elemente kako bi lakše objasnio bit onoga što molim da mi objasnite. Prije oko 20 godina, poćeo sam raditi u jednoj javnoj službi jednom mjestu udaljenom oko 35 km od mjesta moga prebivališta po sistemu smjenskog rada(12/24, 12/48), putni troškovi su mi plaćali po jednu kn/km. Oko 5 godina kasnije,  (znači, do nazad 15g) iz nekih svojih osobnih razloga a koji su sada nerelevantni pa ne bi vas zadržavao zbog njih, unajmio sam mali stan u kojem sam spavao uglavnom, nakon noćne smjene, u prosjeku oko 5 do 6 puta mjesećno, ako se dobro sjećam, i zato nisam, niti mi je palo na pamet, da promijenim prebivalište/boravište. Taj stan sam počeo plaćati oko 100 eur (bez režije koja je bila možda oko 150 kn) prve dvije ili tri godine, ako se dobro sjećam, a kasnije sam tražio da se stanarina spusti na 550 kn jer su se razlozi zbog kojih sam ga unajmio promijenili u smislu da mi taj stan više nije imao istu važnost kao u početku a 100 eur mi je bilo relativno puno naspram štednje na gorivu koje bi trošio na relaciji mjesta prebivališta- posla, ako nećemo gledati i amortizaciju, pa čak i 550 kn isto. Vlasnik je pristao na 550kn. Moje je zadovoljsvo tim stanom bilo zasnovano na razmišljanju da mi se cijena takvog stana refundira donekle time što ne bi trošio gorivo za te 5-6 noči koje bi provodio/spavao u njemu a putni troškovi donekle anuliraju stanarinu. Kako su se razlozi unajmljivanja tog stana idalje nastavili mijenjati, i kako sam sukladno tome protekom vremena sve manje i manje spavao u njemu, taj sam stan i napustio prije oko pet godina definitivno.

I što je sad i zašto o tome pišem? Nemam nikakve probleme, da se odmah razumijemo, nego jučer mi je prijatelj pričao o jednoj njemu poznatoj osobi koja je morala platiti neku globu a vezana za putne troškove..i mada ta priča nije usporediva sa mojom, i, kako jednostavno povremeno  revidiram svoj život pa mi se u mislima javila ta tema koja me muči u smislu jesam li, sad davno, postupao kako treba? dok sam imao spomenuti stan uopće se nisam mučio time niti mi je palo na pamet da činim nešto što možda ne smijem, ako stvarno nisam smio, zato vas pitam, lijepo pitam, jesam li smio ono što sam pitao? 
Napominjem da mi radnici putne troškove ne tražimo zasebno nego, mislim, računaju se automatski kompjuterom po broju smjena iz već poznatog rasporeda tako sam vjerojatno u podsvijesti bio mislio, ako sam o tome uopće razmišljao, da se oni moraju računati i plaćati bez obzira spavam tu ili tamo..itd.
Samo želim znati ako sam nešto krivo radio kako da to ispravim. Ja se uopće ne sjećam, niti je moguće da se sjetim, koliko je puta točno bilo da nisam putovao, a ovo sve radim, napominjem,samo da mi savjest bude što mirnija.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gosp.Sivko, zahvaljujem se na odgovoru. 

Da, više u tom stanu ne spavam i to odavno prije više od 5 godina. Ali ono spavanje nije bilo samo nakon nočne pa bi išao kući, nisam tu bio dovoljno jasan, zato, i što više o tome razmišljam, više vidim, ili se možda drugačije sjetim(a nisam siguran da je to tako bilo)pa ću ispraviti samo par stvari u početnom dijelu teksta (ostalo ostaje isti) koji postaje kako slijedi.

'Poštovani, zbog komplicirane situacije koju želim iznositi, nastojati ću zaokruživati neke elemente kako bi lakše objasnio bit onoga što molim da mi objasnite. Prije oko 15godina, poćeo sam raditi u jednoj javnoj službi jednom mjestu udaljenom oko 35 km od mjesta moga prebivališta po sistemu smjenskog rada(12/24, 12/48), putni troškovi su mi plaćali po jednu kn/km. Oko 5 ili 4godine kasnije,  (znači, do nazad oko 5g) iz nekih svojih osobnih razloga a koji su sada nerelevantni pa ne bi vas zadržavao zbog njih, unajmio sam mali stan u kojem sam spavao uglavnom nakon noćne smjene ali i najčešče nakon dnevne kad bi se iz kadrovskih promjena(neko iznenada ide na bolovanje, godišnji ili nedostatka radnika ili bi se ja mijenjao s drugim kolegom..itd) pa bi se uobičajeni raspored promijenio na način da radim dvije dnevne za redom (npr 7-19h danas i sutra dan isto pa mi je bilo lakše prespavati tu noć u tom stanu), osim toga, bilo je situacija da sam i prespavao više noči za redom iz onih svojih razloga kad bi bio slobodan 48 sati (ok, za te dvije noči i nema putnih troškova). Bilo kako bilo, u  prosjeku je možda bilo oko 5 do 6 puta prespavanih noći uz putnih troškova mjesećno u prve dvije ili tri godine(uopće nisam siguran ali neka bude tako)a nakon toga se broj prenočenja psve više i više smanijo(zadnjih godinu i pol dana možda jedva 5!) ako se dobro sjećam..'

Ostatak teksta ostaje isti.

Hvala.

 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija