Jump to content

Dojava poslodavcu u pravomoćnoj uvjetnoj presudi


googoogoo

Preporučene objave

Pozdrav,

da skratim, hipotetski postoji mogućnost da dobijem prijavu po službenoj dužnosti za počinjeno KD. Zanima me ukoliko bude pravomoćna presuda na uvjetnu kaznu, dobija li poslodavac automatizmom obavijest (pismenu) o presudi? Poslodavac je pravno društvo osnovano kao udruženje građana, koje se financira iz proračuna RH. 

Drugo pitanje glasi: ukoliko je primjerice uvjetna kazna izrečena na period od 6 mjeseci, period rehabilitacije od 3 godine počinje teći prvim danom isteka uvjetne kazne? Postoji li mogućnost podnošenja pisanog zahtjeva da se izvrši brisanje iz KE ukoliko je kazna uredno plaćena i izvršena?

I treće: Znači li to da prilikom prelaska granice nakon proteka 6 mjeseci uvjetne, njima u sustavu piše da sam u kaznenoj evidenciji? Mogu li zbog toga praviti probleme? Mogu li uopće prelaziti granicu dok sam na uvjetnoj?

 

Hvala. Moje isprike zbog niza pitanja i upitnika iznad glave 😕🥴

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.ne javlja se poslodavcu 

2.točno, 3 godine od završetka provjeravanja.I kod novčane kazne je rok 3 godine od plaćanja kazne i nema brisanja prije roka.

3.njima će u sistemu malo duže pisat (8 godina,3+5) da si počinio kazneno djelo i da je podnesena kaznena prijava.A određena "zabilješka" će bit trajno napisana u "dosijeu". Možeš slobodno prelaziti granicu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija