Jump to content

renoviranje


Vid1

Preporučene objave

Poštovani,

trebala bih savjet u vezi renovacije i buku koju vrši susjed.

Naime, riječ je o dvojnom objektu (dvije kuće spojene jednom stranom, nosivi zidovi kuća su naslonjeni jedan na drugi). Kuće su izgrađene 60-ih godina (Grad Zagreb, Peščenica) tako da ne postoji zvučna izolacija između njih.

U listopadu 2021. novi susjed je kupio kuću te od tada vrši " renovaciju".

Susjed fizički ne živi u toj kući. Radove obavlja sam i to radnim danom nakon 17 h i subotama i nedjeljama, očito nakon svog radnog vremena.

Nikada nije najavio niti jedan zahvat, niti nam predstavio svoj plan adaptacije. Renovacija se do sada sastojala samo od bušenja zidova, ručnog štemanja žbuke sa svih zidova, bušenja podova i rušenja pregradnih zidova. 

Nekoliko puta smo ga lijepo zamolili da nam najavi teške radove kako bismo se znali organizirati jer suprug i ja radimo. Nikada nam ništa nije rekao, ignorira nas i radi kako i kada mu se prohtije. Dođe u bilo koje vrijeme (npr 20.h), udara sat vremena i ode. Ali radove ne vrši nakon 22 h (nakon upozorenja to je prestao raditi)

Ta buka traje konstantno već skoro godinu i pol, uz tu i tamo period pauze od tjedan- dva. A prema našoj procjeni, renovacija neće prestati još godinama jer je susjedu renovacija kuće očito "hobi".

Koja su naša zakonska prava u smislu mira koji želimo imati u svome domu? 

Hvala na odgovoru!

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

zakonski nemate bas  posebnih mogućnosti. Zakon o prekršajima javnog reda i mira je prastar i ne regulira takvo što. Policija ako dođe nema se za što uhvatiti, može jedino upozoriti i zabilježiti postupanje u svojim izvješćima. Možete ga eventualno pokušati "urazumiti" kroz nekakav podnesak upozorenja odvjetnika...pa ako prođe prođe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija