Jump to content

odjava tablica na prodanom autu


lakiluk

Preporučene objave

Bok!

 

Prodao sam auto, napravili smo prijepis kod javnog bilježnika; auto je bio tek registriran, ostavio sam knjižice i tablice. Saznao sam nedavno da vlasnik vozila nije platio porez, nije prepisao auto na sebe (preveo knjižice); registracija je izašala, a on i dalje nije ništa od navednog napravio, pa me zanima imam li ja kakvu odgovornost (imam kupoprodajni ugovor, auto je njegov, ali se još uvijek knjižice vode na mene)? Trebam li ja odjavit tablice, hoću li ja snosit kakve posljedice?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Koji pravni akt propisuje da bivši vlasnik (ovjerenim kupop.ugovorom dokazuje da je vozilo prodao ) mora odjaviti vozilo? Takvog nema. U č.250 ZOSPC-u govori se o vlasniku vozila, čijem je vozilu isteklo osiguranje i tehnički pregled. Što je s prodanim vozilom kod kojeg vrijedi još uvijek osiguranje i tehnički? Tu je zakon nedorečen, zajedno sa svim ostalim pratećim aktima!!!!!!! Osim ako je ovo što sam ustvrdio o vlasništvu dovoljno jasno, pa nakon ovjere kupoprodajnog ugovora prodavatelju prestaju bilo kakve obaveze prodavatelja kao prijašnjeg vlasnika vozila, nije li tako!!!!???!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija