Jump to content

prodaja djecje nekretnine


bloodybrilliant

Preporučene objave

Bivsi suprug i otac moje 16-godisnje kceri zeli prodati nekretninu koju joj je darovao prije 10 godina. Po razvodu braka, ja sam zakonski skrbnik djeteta. Jucer mi je na potpis donio sastavljeni predugovor o prodaji nekretnine, u kojemu vec stoji njegov potpis i potpis kupca. Kupac je voljan isplatiti navedeni iznos po predugovoru, a "glavni kupoprodajni ugovor predmetne nekretnine zakljuciti ce po nastupanju punoljetnosti djeteta." ......stoji u ovom predugovoru. Dio novca otac zeli zadrzati za sebe, a preostali dio dati djetetu. Od mene takodjer trazi, da otvorim poseban racun za djete i na njega polozim preostali novac. Ako i ne potpisem ovaj predugovor, bisi suprug kaze, da ce on to sve sprovesti i bez mene. Pretpostavljam, da mu treba novac i sada se zeli namiriti prodajom djecje nekretnine. Molim Vas, da li sam ja uopce potrebna sudjelovati u ovome i da li je ovo legalno?

Ova nekretnina nikada nije bila moja i ne zelim trositi energiju na njegove planove, no s druge strane, osjecam se odgovornom cuvati imovinu djeteta. Sto ako je ovo nelegalno, a ja potpisem?

Molim Vas sto mi je ciniti? hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 04. 03. 2023. u 5:55, bloodybrilliant je napisao:

Pretpostavljam, da mu treba novac i sada se zeli namiriti prodajom djecje nekretnine. Molim Vas, da li sam ja uopce potrebna sudjelovati u ovome i da li je ovo legalno?

Taj Predugovor je zanimljiv pokušaj zaobilaženja zakona. Naime iako je isti obveznopravnog karaktera koji strane u ugovoru obvezuje za sklapanje glavnog ugovora (kada dijete napuni 18!), svejedno u ovome času imate problem članka 97-98 povezanih s člankom 101 Obiteljskog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija