Jump to content

Krivo pisanje potvrde o događaju


to35

Preporučene objave

Malo sam dosadan već i sam sebi..

Dobili smo potvrdu gdje je skroz krivo napisan događaj na krivom kućnom broju za koji mi uopće nismo prijavili.

Poslikao sam tu potvrdu i drugi dan tražili izmjenu oni su opet napisali dijelom točno dijelom ne.

Pretpostavka očita ne prvi puta da se štiti okrivljenik.

I što je zanimljivo 2 puta smo zvali policiju jednom ujutro drugi puta navečer. Policijski službenici koji su bili popodne vidi se naravno po priči da su od okrivljenika tu potvrdu od popodne koja je krivo napisana nju smo dobili , a od policijskih službenika koji su ujutro bili oni su bili ok svaka čast napravili sve kako treba i njihovu potvrdu teško nam daju stalno odgađaju to je čisti dokaz da se manipulira da se štiti okrivljenik.

Dobili smo za isti događaj i istu prijavu prije potvrdu za policiju koja je došla popodne nego ona koja je ujutro.

Mene sad zanima dali je krivo pisanje potvrde namjerno ili ne namjerno nije bitno KAZNENO DJELO ?

Posjedujem slike, video dan, noć sve da se nije radilo o tome kućnom broju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Krivo pisanje potvrde o događaju
prije 4 sati , drot13 je napisao:

Moglo bi biti kazneno djelo, ali nitko nije toliko glup da bi tu nešto muljao, jer se to vrlo lako otkrije. Odeš u postaju da ti ju odmah napišu/isprave i da odmah vidiš što je u njoj.

Nećete vjerovati čak su i napisali potvrdu i za krivi kućni broj a ne tamo za što smo prijavili.

Pa smo išli ponovno da isprave ali opet su oni po svojem napisali kako njima paše naravno u korist okrivljenika. Znači ne razumijem na netko napiše potvrdu i promaši kućni broj i kamere. Napiše potvrdu za kamere koje uopće nismo prijavili 🤣.

Da bi stvar bila bolja kamera se nalazi točno na ogradi kod ulaza u dvorište ako se razumijete mogu vam slike poslati. Stoji na visini od cca 4 metra točno okrenuta na našu kuću i ulaz oni kazu da nema kaznenog djela.

A na drzavnom odvjetništvu je proglašen krivim to je sad nepravomoćno još uvijek.

I prijavljen je u drzavnom odvjetništvo za mlade koje je tajno i u izvidima

 

Tamo je prijavljen zbog provociranja i uznemiravanja. Odnosno prijavila ga je Kukuljevićeva nakon razgovora sa djecom 

Nije mi nikako jasno da to okretanje kamere ne može spadati pod uznemiravanje jer je na 2 suda prijavljen bez obzira što ona ne snima ili snima.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

I ja imam sličan slučaj. Radi se o kaznenom djelu koje nisam počinio, ali sam osuđen. Policija je odradila vrlo traljavo svoj posao. Dva puta sam ih zvao, ali oni uopće nemaju podatak u koje sam ih vrijeme zvao. Prije mjesec dana sam tražio da mi izdaju potvrdu o događaju, ali još ju nisam dobio. htio sam urudžbirati jedan dopis, ali mi ne žele staviti prijemni štambilj, niti mi se žele potpisati na dopis, kako bi imao dokaz da sam ga predao. Molim za savjet, mora li se djelatnik PP potpisati da je preuzeo neki dokument ili on to može odbiti. Trenutno sam u situaciji da uopće nemam dokaz da sam nešto predao u policijsku postaju. I da, koliko sam shvatio iz razgovora s njima, djelatnik koji radi na centrali i zaprima telefonske pozive sam može unijeti vrijeme kad je zaprimljen poziv. U mom slučaju je to bilo bitno, ali policija nema točno vrijeme mojih poziva. Kome se obratiti? Načelnik PP me ne želi primiti na razgovor, tražio sam razgovor s njim

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo me ponovo kako bi vam ispričao jučerašnje iskustvo. 

Jučer su me zvali iz policijske postaje da dođem po potvrdu o događaju, i naravno u potvrdi piše skroz krivo vrijeme mog poziva. Za moj drugi poziv uopće nemaju nikakvog saznanja.

Tijekom razgovora, djelatnik policijske postaje mi se ispričao zbog niza propusta koje su policijski službenici počinili u mom slučaju.

Osim toga, policijske postaje uopće ne vode točnu evidenciju o pozivima. Osim toga, rekli su mi da ubuduće zovem na 192, a ne na broj policijske postaje, jer oni razgovore ne snimaju, a

o točnom vremenu poziva ovisi da li je dežurni službenik poziv i vrijeme poziva zapisao. 

Drot13, ne mogu se složiti s tobom kad kažeš da "Nisu dužni evidentirati svaki pozi, pa niti vrijeme poziva". Policijski službenici često postupaju na temelju poziva, pa na temelju poziva ljude privode, kazneno ih gone, uhićuju i zatvaraju. Zato mislim da bi morali imati točne podatke o osobi koja telefonom nekoga prijavljuje, datumu i vremenu kad su zaprimili poziv. O tome ovisi nečija sudbina, kao u mom slučaju. Za cijeli život ću biti evidentiran kao počinitelj kaznenog dijela, koje nisam počinio. 

Zato ubuduće ako mislite zvati policiju zovite 192

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Evo me ponovo, pa molim za pomoć. Dana 31.03. 2023. tražio sam policiju da mi izda potvrdu o događaju. Dana 05. svibnja me obavještavaju da potvrdu mogu podići, ja ju podižem 08.05. i na moje zaprepaštenje u potvrdi stoji laž koja je lako dokaziva. Molim za savjet, u kojem roku mogu pokrenuti tužbu ili kaznenu prijavu zbog laži napisane u potvrdi. Samo da podsjetim 11.05. će proći 3 godine od kad je policija bila na terenu, a u međuvremenu se uopće nisu oglašavali. Kad nastupa zastara za pokretanje tužbe???????'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija