Jump to content

Upis vlasništva nakon etažiranja


jelena388

Preporučene objave

Poštovani, na sudu se vodi slučaj gdje vlasnik zgrade nije izvršio sve potrebne radnje da bi zgrada dobila uporabnu i bila etažirana te se ne pojavljuje na ročištima. Međutim, na zemljišniku je vidljivo da je zgradu ipak u međuvremenu uredno etažirao i dobio uporabnu. Što meni kao kupcu sada slijedi, kako da se ja napokon upišem kao vlasnik stana kojeg sam uredno platio u cijelosti i prije završetka gradnje? Hvala.

uređeno: od jelena388
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Spitfire je napisao:

Pa slijedi realizacija po pred/ugovoru što bi značilo ako je potpisan predugovor tada je potrebno sklopiti glavni ugovor prema stanju u ZK, a ako je rađen ugovor vjerovatno aneks ugovora kojim bi se točno definiralo što ste kupili i bilo pogodno za upis u ZK.

Puno hvala, jer investitor se ne pojavljuje na ročištima pa stalno se nova zakazuju. Može li ga sudac prisliti napokon na pojavljivanje na sudu ili donijeti odluku da se sudskom odlukom moram upisat kao vlasnik? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija