Jump to content

Naknada za komplikacije u trudnoći


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima.

trudna sam jedan mjeseca, i do 16.05. sam na godišnjem odmoru i slobodnim danima (zaposlena sam na određeno vrijeme ali mi je obećano potpisivanje ugovora na neodređeno).

budući da sam uz posao redovni student i da me čekaju par putovanja, slobodni dani će mi dobro doći za ispunjavanje obaveza. 16.05. bim se trebala vratiti na posao, kao prodavačica u kiosku.

zanima me da li zbog prirode svog posla imam pravo na odlazak na čuvanje trudnoće, kada bi mi se najviše isplatilo da odem na čuvanje i kolika će mi biti naknada te koja su moja prava?

Radim neprekidno od 03.07.2006. godine. Hvala.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog prirode posla se ne odlazi na čuvanje trudnoće. Na čuvanje trudnoće se odlazi zbog medicinske indikacije koju inicira doktor ginekolog. Ne može kalkulitati tipa sad mi se isplati, sad mi se ne isplati ići na čuvanje trudnoće. Radi se o bolovanju koje mora biti kako gore velim medicinski indicirano. A i sami navodite da morate putovati for fan, dakle to ide bez problema, a posao (uglavnom sjedeći) bi bio problem.

 

Pričekajte nalaz ginekologa, vidite trajanje ugovora o radu, da li ćete u trenutku stupanja na rodiljni dopust u radnom odnosu ......, pa će i odgovori ovdje moći biti konkretniji.

 

btw: moja je supruga radila na sličnim poslovima koje ovdje i vi opisujete i nije bila na nikakvim komplikacijama jer za to nije bilo razloga (srećom), zato molim da sve one koje imaju prigovore na gore navedeno da ih se okane (mislim na one prigovore tipa "da li si ti bio u toj situaciji da znaš kako je nama ženama")

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija