Jump to content

Direktor- nije prijavljen kao zaposlenik?


GoldMar

Preporučene objave

Pozdrav,

Molila bih Vas samo da mi kazete dali je sljedeca situacija uopce moguca i ako sam u pravu dali ce biti neke posljedice..

Osnovan jdoo te nakon 2 mjeseca sam otisla na porodiljni. U startu sam ovlastila muza kao direktora, upisan u sudskom registru, banci itd. Knjigovođa nas je vodila kroz sve, on nije mogao na sebe otvoriti i ovo nam je bila jedina opcija.  Nakon skoro 2 godine i nekih nesuglasica knjigovođa nas je obavijestila da mozemo doci po registrator, otkazala ugovor sa nama. Da bih ja sad isla preko e-porezne provjeriti kad je uopce predala zadnje obrasce i vidim da apsolutno nigdje nema njegovo ime u njima, moje ima cak i radni sati i doprinosi za mjesece kad sam vec bila rodila. Znaci u šoku sam. Kad provjerim njegov oib pise da se ta osoba ne vodi kao zaposlenik tvrtke. Sutra idem odmah u poreznu  sve provjeriti, ali jednostavno mi sve nema smisla da je uopce moguce da ga nije prijavila i da je svo vrijeme radio "na crno" 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda nisam najbolje objasnila. Odmah kad je firma otvorena ja sam upisana kao osnivac tj član uprave. A on je osoba ovlastena za zastupanje, član uprave, zastupa samostalno i neograniceno od tog i tog datuma. Upravo sam provjerila u registru. Dakle sve je obavljeno kod biljeznika, na sudu, u banci, u svim dokumentima je on. Dok u evidenciji na mirovinskom njemu nema upisano niti dana da je radio u ovoj firmi, niti da je zaposlen uopce, dok je meni uvedeno 4 mjeseca a niti 2 mjeseca nakon otvaranja sam otisla na porodiljni dopust. Stvarno mi nije jasno, prijavu u mirovinsko i ostalo je valjda posao knjigovođe.. ili se varam!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , GoldMar je napisao:

Stvarno mi nije jasno, prijavu u mirovinsko i ostalo je valjda posao knjigovođe.. ili se varam!?

Tko od vas dvoje (vi ili muž) ima ugovor o radu s tim j.d.o.o.?

Činjenica da je netko upisan kao direktor ne znači automatski da je i zaposlenik društva - potrebno je sklopiti ugovor o radu i prijaviti osobu na mirovinsko i zdravstveno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam sklopljen ugovor o radu. Njega nisu prijavili uopce.. tko je luđi od njega i knjigovođe ja vise ne znam.

Firma je poslovala sve vrijeme, izdavani racuni i uplate isle na racun. Usli smo i u sustav PDV-a prije pola godine. Sa nijednim zaposlenikom, ja na porodiljnom!! Predpostavljam da sam u velikim problemima u ovoj situaciji i nemam pojma sto da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija