Jump to content

Istek ugovora na određeno za vrijeme komplikacija u trudnoći


missLilly

Preporučene objave

Postovani,

Od prosle godine mijenjam uciteljicu koja je na porodiljnom . Budući da nisam strucna potpisivala sam ugovor na 5 mjeseci i nakon isteka tog ugovora ugovore na određeno do 6o dana.

Ove godine krajem 3. mjeseca mi je istekao ugovor na 5 mjeseci i potpisala sam ugovor do 60 dana. Prosli tjedan sam zbog jakog krvarenja zavrsila na hitnoj. Utvrdili su da sam u 5.tjednu trudnoce i da imam hematom zbog kojeg krvarim.  Propisali su mi lijekove i strogo mirovanje i odmah otvorili komplikacije.  U petak sam predala na HZZO prosjek plaće i sto je trebalo da bi dobila naknadu za komplikacije.

Danas su me zvali iz skole da mi je ugovor na određeno istekao i da me moraju sa danasnjim datumom odjaviti jer me mijenja druga uciteljica.  Kazu da nema osnove da mi produzi ugovor kada se zna da se ne mogu vratiti na posao i da Ce mi pripremiti papire da se javim na zavod za zapošljavanje.

Mozete li mi objasniti sto sad ovo znaci za mene?

Mislila sam da cu sada dobivati manju naknadu sa HZZO-a zbog komplikacija i poslije ako sve bude u redu otvoriti porodiljni i dobivati bolju naknadu, u vrijednosti plaće. 

Ugovor mi je prekinut, moram li se javiti na Zavod za zapošljavanje? Kako to dalje izgleda? Hocu li dobivati neku minimalnu naknadu, hocu li dobivati naknadu uopce?

Pojma nisam imala da sam trudna niti bi ikad namjerno ostala doma , doktori su mi odredili strogo mirovanje i stvarno se ne mogu vratiti na posao. Komplikacije su mi otvorili 26.5, a ugovor mi se prekida danas 5.6. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , missLilly je napisao:

Ugovor mi je prekinut, moram li se javiti na Zavod za zapošljavanje? Kako to dalje izgleda? Hocu li dobivati neku minimalnu naknadu, hocu li dobivati naknadu uopce?

 

Ugovor vam nije prekinut, nego je istekao.

Koliko god okolnosti bile teške, činjenica je da poslodavac nema obvezu produljenja ugovora.

Trebate se javiti na HZZZ; pravo na naknadu - uvjet je min 9 mjeseci rada u posljednja 24 mjeseca.

Ovdje vam sve piše: https://www.hzz.hr/usluge/prijava-u-evidenciju-nezaposlenih/ostvarivanje-prava-na-novcanu-naknadu-i-zaprimanje-zahtjeva/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija