Jump to content

kazneno -pomoc


ramona

Preporučene objave

Molim pomoc oko savjeta; dobio sam presudu za 10 mjeseci zatvora jer do dogovorenog roka nisam isplatio za alimentaciju. Ja sve novce za alimentaciju imam, ali ih nisam uplacivao na ime majke maloljetnog djeteta jer bi ona sve potrosila na sebe i djete od toga ne bi imalo nista. Cijelo virjeme sam djetetu davao novce i imam dobar odnos sa sinom a on ce uskoro navrsiti 18 godina i tada bi mu dao sve zaostatke alimentacije koje cuvam za njega. Pogrijesio sam, jer nisam znao da sam mogao deponirati sredstva kod javnog biljeznika, no sada u zalbi navodim tu cinjenicu. Pitanje je koliko ce zalbeno vijece (zupanijsko) to uvaziti i kakve su mi sanse da povuku opoziv uvjetne osude kad vide potvrdu o deponiranim sredstvima.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo spada inače u podforum Kazneno pravo.

 

Svrha uzdržavanja djece leži upravo u tome da novčana primanja budu na raspolaganju osobi koja o djetetu skrbi u vrijeme dok je dijete i maloljetno. Dakle, nema svrhe da Vi to svojem sinu date nakon što ono napuni 18 godina. Jer, novac za njega je upravo potreban u vrijeme dok je maloljetan.

 

Nisam još čuo za mogućnost da se sredstva za uzdržavanje "deponiraju" niti mi se to čini logičnim iz navedenih razloga. Bilo kako bilo, kažete da je riječ o opozivu uvjetne osude pa ako je riječ o tome da ste ranije počinili isto kazneno djelo, teško da niste mogli na vrijeme saznati što sve isključuje ili ne protupravnost vašeg djelovanja.

 

U svakom slučaju, o tome kakve su Vam šanse da Županijski sud pozitivno riješi Vašu žalbu, posavjetujte se s odvjetnikom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo kako se sve "neplatiše alimentacije" vade na priču "sve bi potrošila ne sebe".

Pa ljudi moji znate li vi da vam ta žena (ili muž) hrani dijete i brine se o njemu dok vi imate svoju slobodu i svoj novac samo za sebe. Zar mislite da se vaša djeca hrane zrakom i oblače kupusom?

 

Problem uočite u svojoj sebičnosti, a ne u roditelju koji se brine o djetetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija