Jump to content

Energetska obnova zgrade


antika

Preporučene objave

Ustavni sud uopće nije odlučivao o potrebnoj večini već oko nejasnih odredaba Zakona o energetskoj učinkovitosti a koje se tiču natpolovične većine. Odlukom je ukinuo nejasnu odredbu oko donošenja odluke o EnU natpolovičnom većinom suvlasnika nekretnine po suvlasničkim dijelovima i po broju suvlasnika nekretnine odredivši da ona prestaje važiti 15. rujna 2021. Do isteka toga roka zakonodavac je izmjenio iste odredbe koje glase da se odluka o EnU višestambene zgrade donosi na osnovu natpolovične većine suvlasnika zgrade, koja se računa isključivo po suvlasničkim dijelovima i ta odredba je trenutno zakonski važeća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani, ponovo se vraćam na temu energetske učinkovitosti zgrada.

Pred nekoliko dana  pozvani smo na sastanak suvlasnika  . Očekivali sam da ćemo se dogovarati  o  konkretnim stvarima /  ponudama izvođaća radova, materijalu  za oblaganja, o troškovima  i drugo  vezano za energetsku. obnovu/  Dobili sretsva iz fondova EU.   Nije održan ni jedan sastanak sa svim suvlasnicima.  Upravitelj zgrde sazvao je sastanak  nakon dve godine,i

podjelio nam je tabele sa gotovim izračunom.  U prvi mah ostali smo zatečeni a potom šokirani.Zgrada ima dva ulaza i 21 stan.Vrlo dobra gradnja 1974 gradnja .. Kad su suvlasnici postavili pitanje, odgovorili su protupitanjem " što ste vi po struci".  Bez ikakvog objašnjenja  pozvali su  suvlasnike da potpišu pristanak za kredit koji su  u naše  ime  podignuli. Za trosobni stan od 81 m2  iznosi 14.300,00 €

Nisu nam htjeli dati troškovnik  kako bi vidjeli koje  radove obuhvaća  energetska obnova. U troškovniku: promjena drvenarije i nove PVC  i  drvene st oblage stavljati na lođe are, tako dizali cijene nekim suvlasnicima  i nelogično je da se nova PVC skida  i ponovo ugrađuje njihova PVC a stara drvena ostaje. Adaptacija  lođa skidanje pločica i armature, ograde na  lođi i Na prozorima (fracuski prozor/vrata)  skidannje ograde koja je dobra i postavljanje nove. Skidanje ulaznih vrata na zgradi i postavljanje novih. Drvarnice koje su u prizemlju zgrade obložiti a prostor ispod jednog stana 20 kvadrata ne.

Bez glasanja  suvlasnika novac koji je bio na računu Prićuve  utrošili su u zamjenu parlafona  kojeg  imamo i /dobar je/ i ugradnja novog portafona. Skinuti zajedničku  antenu /koja je dobra/ i ugraditi novu  i obojiti  dva stepeništa. . . .Nema godišnjih  planova ni izvještaja .Predstavnik suvlasnika  i zamjenik zajedno sa upraviteljem donose odluke bez sastanka ostalih suvlasnika.

Zgrada nema vanjskih problema ali ima unutarnjih .Večina se odvojila sekundarnim vodomjerima i šteti  suvlasnicima koji su  ostali na glavnoim vodomjeru. Osim toga sumnja se  da  su neki  spojeni na tuđe vertikale . stan sa 4 člana  utrošak 2/m3  a za  1/ član- 5/m3.

Da li je po Zakonu  za zgrade obavezan tehnički pregled svakih 5  ili više godina

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Energetska obnova zgrade

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija