Jump to content

Prijevremena starosna ili stečaj poslodavca?


Alapača

Preporučene objave

Poštovani, 08. rujna 2023. ispunjavam sve uvjete za prijevremenu starosnu mirovinu, sa 41 godinom, 2 mjeseca i 8 dana radnog staža (uključeno 2 rođene djece) te 58 godina i 3 mjeseca starosti.

Pitanje: Trebam li na obrascu zahtjeva za prijevremenu mirovinu, navesti: a) prijevremena starosna mirovina ili b) prijevremena starosna mirovina zbog stečaja poslodavca...?

Naime, vlasnica sam, član uprave, direktor te valjda i likvidator d.o.o. tvrtke. Međutim, zbog moje nezavidne zdravstvene anamneze, tvrtka je otišla u rikverc, nisam si bila u mogućnosti uopće isplaćivati plaće od 01.02.2022. do 31.01.2023. te sam 31.01.2023. donijela odluku o osobno uvjetovanom otkazu i odjavila se s mirovinskog.

Obzirom na gore navedeno, nemam nikakvih prava na naknadu za nezaposlene od HZZ-e kao ni na kakvu socijalnu pomoć od CZSS, što znači da već jako dugo "životarim" bez ikakvih prihoda, na grbači sirotinjske mirovine teško bolesne majke (onkološki pacijent zbog malignog karcinoma, operirane moždane aneurizme etc...).

FINA-a u međuvremenu pokreće skraćeni stečajni postupak kojeg trgovački sud oglašava 04.04.2023. i koji je još uvijek u toj fazi vjerojatno zbog štrajka u pravosuđu.

Dakle, da li da na obrascu za mirovinu navedem

A) prijevremena starosna mirovina

ili

B) prijevremena starosna mirovina zbog stečaja poslodavca

???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisala sam u prvom postu da sam vlasnica, direktorica, član uprave i likvidator svoje d.o.o. tvrtke, a kao takva, nemam nikakvih prava na prijavu u zavod za zapošljavanje kao ni na socijalnu pomoć. Divan zakon....

Dakle, dala sam otkaz sama sebi 31.01.2023., no još uvijek se zbog vlasništva, direktorstva i ostalih s*anja, tretiram kao "zaposlena". Napominjem da mi je tvrtka u blokadi od prošle godine, da si od 01.02.2022. nemam odakle isplatiti plaće, a od 04.04.2023. FINA je pokrenula skraćeni stečajni postupak po službenoj dužnosti, što je trgovački sud oglasio 04.04.2023. na oglasnoj ploči hrvatskog pravosuđa.

To što ste mi linkali da pročitam, već sam odavno pročitala, no sve se to odnosi na radnika koji nije jedini zaposlenik u tvrtki i koji nije ujedno te tvrtke vlasnik i sve ostalo. 

Dakle, kako da ja budem 2 godine prijavljena HZZ-u, kad su me isti odbili rješenjem, navodeći da kao vlasnik etc..., nemam pravo ni na prijavu ni na naknadu od HZZ-a...? Ujedno isti odgovor dobivam od centra za socijalnu skrb...

To što ja glođem nokte i duže od dvije godine, nikog briga...

Kako god...

Hvala na dobroj volji da mi pomognete.

 

uređeno: od Borbena7
Velika slova - smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija