Jump to content

Ne postoji povjesni zk izvadak


Marimonda

Preporučene objave

U vlasnistvu sam nekretnine koja je upisana u zemljisnik na ime sadasnjih vlasnika, postoje odredeni podaci i o nekim prethodnim vlasnicima, ali ne postoji potpuni povjesni zk izvadak. Stoga ne znamo ni kada, ni na temelju cega je nekretnina izgradena (dozvole i slicno). Kako eventualno doci do takvih informacija i dokumenata? Jedini dokument kojeg smo dobili u povjesnom zk izvadku je skidanje tereta s nekretnine povodom isplacenog kredita talijanskoj banci 1943. Radi se o nekretnini izgradenoj nekad prije 1930.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Marimonda je napisao:

Kako eventualno doci do takvih informacija i dokumenata?

Eventualno ako postoji, u arhivskoj građi.

Međutim, ukoliko su vam ti dokumenti potrebni za nešto u smislu legalnosti i/ili građevinskih radova za takovu građevinu možete ishoditi Uporabnu dozvolu za građevine izgrađene do 15. veljače 1968. jer se smatra da su izgrađene na temelju pravomoćne građevinske dozvole. Uz zahtjev za izdavanje uporabne prilaže se kopija kat. plana i dokaz da je građevina izgrađena prije navedenog datuma, a najsigurniji je uvjerenje katastra da je vidljiva na vojnim snimcima do 15. veljače 1968.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija