zeljko.smc objavljeno: 16. kolovoza Dijeli objavljeno: 16. kolovoza Pozdrav, platio sam prema ugovoru izvođaču radova gradnje kuće po principu ključ u ruke. Završne radove kasni sa izvođenjem već 9 mjeseci. Što napraviti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lawbydesign odgovoreno: 17. kolovoza Dijeli odgovoreno: 17. kolovoza prije 13 sati , zeljko.smc je napisao: Završne radove kasni sa izvođenjem već 9 mjeseci. Što napraviti? Imate li ugovor ili barem pisanu ponudu s nekakcim uvjetima (penali, naknada štete, odustatnina itd.)? Koliko ste avansno platili? Potrebno je više informacija o pravnom poslu ugovaranja radova. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zeljko.smc odgovoreno: 17. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 17. kolovoza U ugovoru nusmo naveli penale ili tako nesto. Platio sam sve prema ugovoru ali izvođač nije sve odradio prema ugovou. To je moja greska. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 17. kolovoza Dijeli odgovoreno: 17. kolovoza prije 1 sat, zeljko.smc je napisao: U ugovoru nusmo naveli penale ili tako nesto. Čini mi se da bi vam oportuno bilo angažirati odvjetnika specijaliziranog za građevinske sporove jer ako to traje 9 mjeseci ne vjerujem da bi to moglo završiti bez suda. Ponajviše zato jer iako ste imali općeniti ugovor prema obveznom pravu i niste ga radili prema Posebnim uzancama o građenju pa tako naveli i ugovornu kaznu, praksa je da se uzance primjenjuju ako ugovaratelji nisu isključili njihovu primjenu. Dakle, odvjetnik bi za početak služio za mirno rješavanje spora s pismenom komunikacijom (rok za završetak radova, eventualno snižavnje ugovorene cijene i sl.) a ako bi se izvođač oglušio na to, kroz sudski spor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.