Jump to content

Ugovor na neodređeno za stranca?


Gulibuli

Preporučene objave

Pozdrav,

može li stranac koji je na privremenom boravku u Hrvatskoj (preko braka, s uključenom radnom dozvolom) potpisati ugovor na neodređeno? Ili ugovor smije trajati samo toliko koliko i trenutna boravišna dozvola?

U slučaju da se ne smije potpisivati na neodređeno ili trajanje duže od isteka trenutne dozvole, kako se postupa s produživanjem? Budući da MUP ponekad kasni s izdavanjem produžetka dozvole, mora li doći do prekida u radnom odnosu?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Sivko na brzom odgovoru. I meni je logično da bi se moralo smjeti potpisati, jer uostalom ne bi smio poslodavac stalno nuditi privremene ugovore istom zaposleniku, nakon nekog vremena ugovor na neodređeno je obavezan za poslodavca.

Ali bili su mi rekli na telefon u MUPu (a možda su u krivu), da ne smije stranac imati ugovor koji traje duže od boravišne dozvole (a time i dozvole za rad). Po tome bi takav radnik godinama morao biti stalno na ugovorima na određeno, valjda bi se to kosilo sa zakonom o radu. Osim ako zakon o radu ne štiti strance.

Jer ovo kad oni kasne s odobrenjem zahtjeva za produženje (koji je predan na vrijeme), baš katastrofa ako zbog toga čovjek ne može nastaviti radni odnos.

Čini se da onda mogu ignorirati što mi je rečeno na telefon od djelatnika MUPa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija