Jump to content

Porez na kuće za odmor - obveza prijave


mgreg

Preporučene objave

Poštovani,

prije nekoliko godina na moru sam kupio apartman, koji koristim za odmor. Prilikom kupnje nekretnine javni je bilježnik automatski ugovor/obavijest proslijedio Poreznoj upravi, a kako je bila riječ o novogradnji na koju je plaćen PDV, bio sam oslobođen poreza na kupnju nekretnine. Smatrao sam da je time ta nekretnina prijavljena Poreznoj upravi i da će ona razrezati i druge pripadajuće poreze kao što je porez na kuće za odmor. Međutim, to se do sada nije dogodilo. Uredno dobivam račune za komunalnu naknadu i sve ostale naknade, ali porez na kuće za odmor nisam dobio.  Jesam li u prekršaju? Jesam li unatoč tome što je Porezna uprava bila obaviještena o mojem stjecanju nekretnine svejedno trebao posebno prijaviti da je riječ o tzv. kući za odmor i zatražiti određivanje poreza? Ili je Porezna uprava sama to trebala učiniti i poslati mi porezno rješenje? Ako to učinim sada, hoće li mi naplatiti tri godine unatrag (koliki je rok zastare) i hoće li naplatiti kaznu zbog neprijavljivanja poreza, ako sam uopće - kao što sam napisao na početku - osobno trebao Poreznoj upravi posebno prijaviti da je riječ o kući za odmor?

Hvala.

Lijep pozdrav,

mg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, bili ste dužni sami dostavit podatke poreznoj o površini kuće do 31.03. kako bi vam obračunali porez za 2023. Sad nema smisla to raditi. 

prije 9 sati , mgreg je napisao:

hoće li mi naplatiti tri godine unatrag (koliki je rok zastare)

Šta će napraviti ovisi o tome na koga će naletjeti vaš predmet u poreznoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija