Jump to content

Oduzimanje privatnog predmeta


vexvg

Preporučene objave

Pozdrav, 

Zanima me da li je zakonito da škola oduzme privatni mobitel maloljetnog djeteta i zadrži ga do dolaska roditelja po isti. 

Naime isti predstavlja privatno vlasništvo te isti može oduzeti isključivo sud po nalogu ili presudi te policija uz zapisnik o oduzetom predmetu. 

Škola je donijela kućni red (interni pravilnici nemogu biti iznad Ustava i Zakona) po kojem oduzimaju privatne mobitele ukoliko se koriste u školi čak i izvan nastavnog sata (na odmoru) te ga ne vraćaju djetetu (čije je vlasništvo) nego isključivo roditelju koji mora doći u školu po isti. 

Pošto je tek počela školska godina još nije bilo takvih događaja ali zanima me da li je isto zakonito. 

Po meni škola može zabraniti ulazak djeci s mobitelima, udaljiti ih iz škole zbog mobitela međutim ne i zadržati privatno vlasništvo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sami ste rekli da postoji pravilnik , koji zabranjuje mobitel za vrijeme nastave.
To, što ga neće predati djetetu nakon završetka nastave več vama osobno, vjerujem da je iz razloga, što nastavnik ili pedagog želi sa vama porazgovarati o događaju koji je predhodio oduzimanju mobitela. Nemojte se nervirati,ne želi nastavnik ništa loše, pa i da je prekršio zakon , nemojte mu to uzeti za zlo, jer vidjet će te nakon razgovora, da je to bilo opravdano.Što se tiće korištenja mobitela dok je školski odmor, znate i sami koliko bi to bilo dodatnog posla za nastavnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, predmet se smije privremeno oduzeti i iz drugih razloga, ne samo kaznenog ili prekršajnog postupka (policija i sud), tako da je tu sve čisto i legitimno. Kao što kaže frenki, vrlo je vjerojatno da je to postupanje pokriveno nekim internim aktom (ako sumnjaš da nije u skladu s propisima, tuži pa će sud odlučiti), a i da to djelatnici škole nisu napravili bez veze...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija