Jump to content

Naknada odvjetniku


Ninaklostar

Preporučene objave

Na sudu sam za podjelu imovine otprilike 3-4 godine iako smo razvedeni već 6 godina. Sutkinja je poslala poziv za ročište za glavnu raspravu, iako još uvijek nedostaje jedna sudska procjena. Ukupan traženi iznos mog dijela imovine iznosi oko 140000 eura, po procjenama pretpostavljam da će sutkinja donjeti odluku oko 100000 eura. 

E sad, ono što ne znam je kada i u kojem trenutku ja plaćam svog odvjetnika. Ugovor nemamo nikakav, on ima moju punomoć. Na moje pitanje koliki će biti njegovi troškovi uvjek je govorio da će mi uzeti postotak. Nakon ovog poziva na glavnu raspravu opet sam pitala za troškove i tu mi je poslao neki izračun za 5 podnesaka i 15 rasprava od 30000 eura,ali još uvijek ovisno o konačnoj odluci. Malo sam šokirana. Nije mi problem platiti taj iznos ako i meni budu uplaćeni ti novci. Ali što ako ne budu tj. bivši muž ne bude htio ili mogao taj novac isplatiti. Naravno da ću ići na ovrhu ali što ako se i tim putem ne budem mogla naplatiti  u cijelosti ili uopće? Kada bi ustvari trebala platiti odvjetnika, po završetku parnice ili po isplati ili ovrsi? Kako da platim ako taj novac nemam, mogu naravno njegove podneske i izlaske na rasprave ,ali ovaj postotak od presude nemam odakle dok se i sama ne naplatim.?

Molim za pomoć, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

Da li možete pribaviti pristup u sustav e-građani. To možete obaviti na FINA-i ili ako imate internet bankarstvo, lako se ulogirate u e-sudski predmet na internet adresi (treba Vam samo naziv suda koji vodi postupak i broj predmeta, koji ako nemate, možete zatražiti i od suda, odete na sud sa osobnom i tražite da Vam daju broj pod kojim se vodi Vaš predmet):

e-Predmet (pravosudje.hr)

Kad uđete u e-predmet, biti će Vam vidljive postupovne radnje u tom predmetu. 

Svako ročište Vam je navedeno u e-predmetu kao i podnesci koji su podneseni. Ako što prema Vašoj evidenciji ne bude odgovaralo, možete zatražiti ponovni izračun od Vašeg odvjetnika sukladno podacima iz e-predmeta. Možete mu onda ukratko napisati: da bi sukladno tarifi Hrvatske odvjetničke komore i podataka iz e-spisa zamolili za reviziju izračuna odvjetničkih troškova koji su do sada nastali kako bi mogli financijski planirati koliki bi to trošak bio.

Ovdje imate i podatke o tarifama odvjetnika na stranici Hrvatske odvjetničke komore:

Tarifa o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika – Hrvatska odvjetnička komora (hok-cba.hr)

 

uređeno: od Wallflower
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija