Jump to content

bespravni graditelj se zalio upravnom sudu, sto dalje


maric91

Preporučene objave

Građevinska inspekcija je izašla na teren početkom ove godine, utvrdila je višestruko kršenje pravila o gradnji (etaža više nego GUP dozvoljava, visina građevine do vijenca preko maksimalne po GUP, koeficijenti prešli sve dozvoljeno po GUP...). 
Inspekcije je izdala rješenje za uklanjanje etaže koja je bez dozvola nadograđena, međutim do danas se ništa dalje nije dogodilo.
Kako kažu u inspektoratu bespravni graditelj se žalio na njihovo rješenje i sad je stvar na upravnom sudu (više detalja ne žele reći). Koliko takvi procesi traju pred upravnim sudom i koja je tu procedura?

Navodno je u međuvremenu bespravni graditelj u nadležnom područnom uredu za gradnju više puta podnosio zahtjev da mu se to potvrdi što je izgradio, ali je svaki put bio odbijen.

Molim vas savjet koje su daljnje mogućnosti susjeda koji je prijavio tu gradnju?
Ono što u inspektoratu kažu je da njihov postupak nije javan i ne žele dati dodatne informacije što se događa. U uredu za graditeljstvo susjedi imaju pravo uvida u predmet, ali oni ne izvještavaju susjede u vezi promjena u predmetu. Znači preostaje samo nasumce dolazit u taj ured i raspitivati se? Koja je procedura u nadležnom uredu za graditeljstvo s obzirom da ovaj stalno šalje zahtjeve na taj ured, odnosno što ako u uredu za graditeljstvo popuste pred tim, može li se tražiti nadzor nad radom ureda? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija