Jump to content

Postavljanje spremišta/kontejnera na parkirno mjesto


taur

Preporučene objave

Na temelju šturog opisa u upitu, s puno ozbiljnijom pozadinskom problematikom od suglasnosti susjeda, smatram da nije dozvoljeno postavljanje montažnog spremišta/vrtne kućice :-? na parkiralištu, čak i da se susjedi suglase, iz slijedih razloga:

-       pod uvjetom da je provedeno etažiranje prema odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, suvlasnici su se suglasili s parkiralištem kao pripadkom vašeg posebnog dijela nekretnine, a postavljanje bilo čega na prostor predviđen za pakirališnu namjenu bi promijenilo režim korištenja tog prostora kao mjesta za ostavljanje motornog vozila, pa bi teoretski bila potrebna i njihova suglasnost (odgovor na vaše pitanje), a uostalom takav zahvat nije ni u vokaciji članka 67. stavak 3. istog Zakona

-       isto tako, takav zahvat u prostoru nije dozvoljen niti s prostorno planske strane budući da se u većini prostornih planova štite postojeća parkirališna mjesta, odnosno ne dozvoljava se njihova prenamjena

-       osvrt s građevinske strane - montažno spremište je način gradnje, te također predstavlja intervenciju u prostoru, a vrtnu kućicu na parkiralištu nema potrebe komentirati. Bitno je da se niti jedna od navedenih građevina ne spominje niti u privremenom smislu u Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima  a da za njeno izvođenje/postavljanje nije potrebno izdavanje građevinske dozvole ili izrada glavnog projekta (montažno spremište bi se eventualno moglo svrstati u pomoćne zgrade za čije izvođenje je potreban glavni projekt), ali obzirom na prethodno izloženo isključeno je njegovo izvođenje na parkirališnom prostoru, pa i u vašem vlasništvu – ipak osim zadovoljavanja pravno vlasničkih odnosa postoje i prostorno građevinski uvjeti koje bi trebalo uzeti u obzir. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija