Jump to content

Hitno!!Mućke!!


anonimno

Preporučene objave

Ovako imam jedan specijalni slucaj!

Kupila sam automobil za kojeg imam punomoc, te je mojim automobilom upravljal u Hrvatskoj rodjakinja iz Njemacke te pocinila prekrsaj, odnosno vozila je prebrzo za 12km/h te sam postom dobil obrazac koji moram popuniti i poslati u nadleznu PP. Zanima me da li mogu popuniti njezine podatke iako nije njezin automobil i kolko bi iznosila kazna? ako popunim svoje podatke koliku cu kaznu platiti i da li dobivam kazneen bodove? napominjem da imam probnu vozacku jer sam "mladi vozac".

 

zahvaljujem, Romy

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je ona upravljala vozilom te zgode, onda upišite njene podatke. za taj prekršaj odgovara vozač, a ne vlasnik vozila, a često se to dvoje poklopi. to što ona nije vlasnik vozila nema nikakve veze tj. odgovorna je za prekršaj, naravno ukoliko dostavite njene podatke. ako ne pošaljete podatke njezine onda ćete vi dobiti novčanu kaznu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako, nemate razloga za strah, naime pišite prigovor(na prekršajni nalog), te kažite kako je vozila rođakinja iz Njemačke, a Vama,zapamtite nemogu ništa,samo napišite prigovor,i pazite da bude podnesen u roku. Bit će sve o.k., kakva su ovo plašenja ljudi,fotografijakao dokaz!??Praćenje ulaska ljudi u RH, o čemu Vi pričate, znate li koliko bi postupak onda trajao,a uostalom kako kolega kaže, koliko puta su Vam samo mahnuli kad prolazite preko granice, heloooouuu??

Pozdrav :-o

p.s. a taj "obrazac", da nije slučajno obavijest, da dostavite podatke o vozaču koji je počinio prekršaj?Ako je tako, onda nema problema. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Fotografija ni u kom slučaju ne može biti dokaz kojim bi se identificirao vozač

 

u pravu si, medjutim to jos uvijek nije prepreka sucu da skicne u spis, pogleda sto se vidi na fotografiji i odgovara li to onome sto stoji ispred njega, a onda nakon takvog skicanja krene ocjenjivati obranu okr u smislu poklanjanja ili nepoklanjanja vjere temeljem slobodne sudacke procjene, a pri cemu niti jednom rjecju nece u rjesenju napisati da je njegova odluka temeljena na fotografiji.

 

kuzis?

 

Kao drugo, koliko puta si ušao i izašao iz RH bez da je policija upisivala podatke o vremenu ulaska/izlaska u sistem

 

ja osobno masu puta, ali ja sam drzavljanin rh, a ovdje je rijec o strancu.

 

pa evo recimo, tema za razmisljanje: kako to policija zna da je za vikend 08.08.04 zemlju napustilo bas 31.481 stranac?

 

zasto ne "30-ak tisuca", nego bas 31.481 ukljucivo i onog jednog na kraju?

 

http://www.croatiabiz.com/info_lnews-article.php?ID=17684

 

to je zato sto postoje precizne evidencije ulazaka, boravka i izlazaka stranih drzavljana na teritorij rh i one se vode i u dane turisticke sezone, a kamoli ne "obicnim" danima u godini...

 

pa ti pisi da je vozio konkretni strani drzavljanin, ali i sacekaj podatak mup-a da takav u kriticno vrijeme nije bio na teritoriju rh, pa plati minimum 2000kn + sve troskove koje si izazvao upisivanjem prvog lika iz njemackog telefonskog imenika.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa valjda nece ici tako daleko da sad provjeravaju dal je ona bila tu ili ne? Za samo 12km prekoracenja? Cula sam da ona ni nece to dobit u Njemacku, mislim na kaznu. Jer kad npr. nas drzavljanin sa autom hr reg.oznaka bude "blican" u Njemackoj on ne dobije kaznu doma postoma, dok svi ostali u EU dobiju kaznu ili obrazac koji trebaju popuniti sa podacima vozaca...

Mislim da to nnjoj nece slati u Njemacku...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

popunila sam obrazac sa njezinim podacima pa se nadam da ce sve biti ok..

 

ja sam vidovit pa vidim u roku 30-ak dana prek nalog policije sa tobom kao okrivljenikom i 2000kn kazne.

 

evo, a ti budi korektna pa se javi ovdje sa ishodom.

 

oni fakat ne mogu znati dal je ona doist bila tu ili ne

 

buduci da, kako to navodis u prvom postu, nisi izmislila da je ona bila tu i upravljala tvojim vozilom - nema razloga da se zamaras ovim pitanjem.

 

al ja sam nekako siguran da cu u roku 30 dana citati "upomoc, terete me da sam dostvila lazne podatke" pa unaprijed - ako je nema u evidencijama mupa, pozdravi se sa 2000 kn, stranci za volanom su prolazili davno, davno prije, sada vise ne...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Greška, krivo mislite. Evo vam niže navode iz Zakona o strancima koji regulira tu materiju. Znači vaša rođakinja bila je dužna imati prijavljen boravak, a ako je spavala kod vas to ste trebali napraviti u roku od 12 sati od njezinog dolaska u posjet vi, odnosno vlasnik kuće ili stana u kojem je boravila, sukladno čl. 80.st.2. Zakona o strancima. Možete biti sretni da je plavci prilikom kontrole nisu zaustavili jer eto i vama prekršajne prijave sa kaznom od 300-3000kuna. Prijavu treba obaviti direktno u policijskojupravi ili postaji prema mjestu boravka stranca odnosno putem turističke zajednice grada(općine) ili neke od turističkih agencija.

Ako stranac boravi u hotelu, motelu, kampu ili privatnom smještaju (registriranim objektima smještaja) prijavu boravka moraju podnijeti te fizičke ili pravne osobe koje pružaju usluge smještaja. Stranci koji su vlasnici vlastitih nekretnina odnosno koji neće koristiti usluge smještaja pravnih ili fizičkih osoba moraju prijaviti svoj boravak, u roku od 24 sata od ulaska u zemlju. Računajte na to slijedeći put kad vam bilo koji stranac dođe u posjet. Suci većinom nisu blagonakloni i oderu kaznu. Još vam je nepovoljno i to što se žalba na rješenje Prekršajnog suda za Zakon o strancima rješava u hitnoj proceduri, pa je mogućnost nastupanja zastare minimalna. Visoki prekršajni to riješi najkasnije za 6 mjeseci. Čak mi se čini da bi vaša rođakinja bila dužna platititi iboravišnu pristojbu, a to vam kontrolira Državni inspektorat, gospodarska inspekcija, a ni njihove kazne nisu male.

 

Ovo vam je samo jedan dobronamjerni savjet za drugi put, da vas ne ulove.

 

Evo vam članke zakona o strancima sa kažnjivim odredbama

 

Članak 80.

 

Zdravstvene ustanove odnosno zdravstveni radnici privatne prakse koji primaju stranca na liječenje, moraju ga prijaviti nadležnom tijelu u roku od 24 sata od prijama.

 

Pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge smještaja strancima, a i osobe kojima stranci dolaze u posjet, dužne su nadležnom tijelu prijaviti boravak stranca u roku od 12 sati od trenutka davanja usluge smještaja, odnosno od trenutka dolaska stranca u posjet.

 

Stranac koji se ne koristi uslugama smještaja iz stavka 2. ovoga članka, dužan je nadležnom tijelu prijaviti boravište u roku od 24 sata, od ulaska u Republiku Hrvatsku odnosno promjenu adrese stana u roku 24 sata od trenutka promjene adrese stana u mjestu boravka.

 

Članak 106.

 

Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 20.000,00 kuna kaznit će se pravna osoba, a novčanom kaznom u iznosu od 300,00 do 3.000,00 kuna, kaznit će se fizička osoba ako:

 

1. nadležnom tijelu u propisanom roku ne podnese prijavu o boravku stranca kojem pruža usluge smještaja ili kojeg prima u posjet (članak 80. stavak 2.),

 

2. u propisanom roku nadležno tijelo ne obavijesti o primitku stranca na liječenje (članak 80. stavak 1.),

 

3. u propisanom roku ne dostavi nadležnom tijelu sve prijave boravka stranaca (članak 80. stavak 4.),

 

4. ne vodi ili neuredno vodi evidenciju o strancima kojima pruža usluge smještaja ili ne čuva evidenciju o strancima u roku koji je propisan (članak 81. stavak. 1. i 2.),

 

5. ovlaštenoj osobi nadležnog tijela ne omogući uvid u evidenciju o strancima kojima pruža usluge smještaja (članak 81. stavak 3.).

 

Za prekršaje iz stavka 1. točke 1., 4. i 5. ovoga članka, može se izreći i zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti pravnoj osobi.

 

Prijava iz stavka 2. i 3. ovoga članka može se obaviti putem turističke zajednice općine ili grada na čijem području stranac boravi. Prijava boravka mora se dostaviti nadležnom tijelu u roku od 12 sati.

 

Odredbe stavka od 1. do 4. ovoga članka, odnose se na strance koji borave u Republici Hrvatskoj do 90 dana.

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad fotografija nebi trebala biti dokazni materijal ali kako je to regulisano hr.zakonom neznam, posto u hr.blic radar slikaje profil sprijda (ispravite ako nije tocno )dok u mnogom zemljma eu otraga samo tablice auta.Sto se tice ulaska u hr to niko ne evidentira ko je usao ili izasao iz zemlje a da li je rodjakinja stranac ni to neznamo.ali mislim da mozete ispuniti njene podatke pa sad neka oni odluce da li ce poslati kaznu njoj (ako ima prebivalist u hr.) ili ce je poslati vama da joj vi prosljedite ili ce mozda sve zavrsiti u kanti za smece.

je napisao:

ne plaši čovjeka. Fotografija ni u kom slučaju ne može biti dokaz kojim bi se identificirao vozač već samo vozilo. Kao drugo, koliko puta si ušao i izašao iz RH bez da je policija upisivala podatke o vremenu ulaska/izlaska u sistem (samo je mahnuo da prolaziš)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad da vam ja velim-sve skupa bude zavrsilo u smecu jer sam proces slanja u inozemstvo bude kostal vise nek sama kazna. Jer zakaj jedna Njemacka ne salje kaznu u Hrvatsku kad nas blicne gore sa HR tablicama? a onda bi jedna hrvatska slala u Njemacku....

I to neke s laznim podacima-kolko shvacam dala je cura prav podatke al od Svabice koje jw mogla bit tu samo u prolazu

A kolko shvacam i nisu ju uopce poslikali nego samo blicnuli tablicu, a da ne govorim o apsurdu da budu provjeravali dal je doticna bila u RH jer nasi granicari samo masu rukom.... :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija