Jump to content

Izmjena roditeljskog plana


otac_u_sustavu

Preporučene objave

Pozdrav,

razveden u siječnju 2023. godine, sporazumni razvod,  dva sina, 6 i 8 godina, dogovorili da podijelimo skrbništvo tako da ne moramo plaćati alimentaciju te izmjenjujemo tjedne s djecom. Međutim u ovih 11 mjeseci takvog života sam primijetio da su djeca zapuštena u tjednima kod majke te da majka manipulira s njima. Na samu manipulaciju sam bio spreman, to je proces razvoda i to me ne smeta, ali stariji sin popušta u školi kada je kod majke te dobiva loše ocjene, a kod mene onda odbija učiti, ne uzima redovito terapiju za astmu kod majke, dobio je 15 kg u vremenskom razdoblju od 11 mjeseci kao posljedica prehrane koju konzumiraju kada su kod majke, a već ranije je bio jači, sada je jednostavno pretil, majku upozorio opetovano na to od svibnja, ignorira,, mlađi u razdoblju kad je kod majke iznimno agresivan prema bratu i majci, počinje se bratu prijetiti nedjeljom kad je kod mene da će  ga slijedeći dan istući kad odu kod majke,  majka ih ostavlja same na vremenska razdoblja kada odlazi u trgovinu po namjernice i nikotinske proizvode, tijekom popodnevnog sna te ukoliko nisu vani ili kod nekoga u gostima, djeca su konstantno na mobilnim uređajima i često odlaze na spavanje oko ponoći (znam jer mi se stariji javlja svaku noć prije spavanja).  Prije 2 tjedna je stariji sin rekao da ne želi kod majke živjeti radi svađa između majke, njega i mlađeg sina što vjerujem da je malo preuveličano, ali je sada ponovio želju i racionalno za dijete od 8 godina pojasnio razloge zašto i kako i u principu je sranje.

Moje pitanje je zapravo više u formi traženja iskustva i savjeta od svih prisutnih.

Ukoliko krenem na izmjenu plana roditeljske skrbi, moram ga mijenjati za oba djeteta ili samo za ono nad kojim nemam skrbništvo? Ukoliko bivša ne bude suglasna s navedenim, a pretpostavljam da neće jer je nakon razvoda prestala surađivati oko ičega, djeca će morati prolaziti centar i psihologe? Koliko je uopće realno očekivati da će sud u konačnici uvažiti želje djece budući da se to po zakonu tek događa nakon napunjene 12. godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija