Jump to content

Buka gradilišta


anonimno

Preporučene objave

Zanima me koje je dopušteno radno vrijeme gradilišta u stambenoj zoni. Naime, imam gradilište zgrade u neposrednoj blizini. Rade svaki dan od 7-19 h.

Preko tjedna me osobno toliko i ne smeta, ali kada subotom u 7 sati počnu sa strojevima rondati postaje neponošljivo. Srećom, barem nedjeljom (za sada) ne rade, ni noću.. iako znam da neke zgrade i tako rade.

Radi se zgrada kojoj će zid biti meni oko 7 metara od prozora, nije mi jasno kako je i to legalno, ali naš zakon o prostornom uređenju me ionako svaki dan začuđuje, posebno na Trešnjevci, koja očito nema neki prostorni plan izgradnje.

Ako je već dopušteno takvo radno vrijeme, da barem počnu ujutro sa nekim tišim radovima, a ne odmah zabijati šipke od 20 metara u zemlju uz neizdrživu buku..

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje poštovanje! Kaj se tiče zagađivanja okoline bukom nazovite 92 i pitajte tko je vaš kvartovski policajac pa neka on rješi taj problem.

Kvartovski policajci ili kontakt – policajci su policijski službenici koji imaju svoje stalno područje ophodnje i svakodnevno komuniciraju s građanima te s njima uspostavljaju odnos povjerenja kako bi bolje uočavali i rješavali probleme na određenom području, npr. dijelu grada. Na taj način građani imaju „svog” policajca kojemu se mogu obratiti sa svojim prijedlozima i primjedbama.

 

Vaš drugi problem je u nadležnosti građevinske inspekcije,pa probajte nazvati 01/ 3712804 ili 3712843.

Želim vam odlično zdravlje i miran san.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino strpljenje preostaje. Nema načina da umanjite buku građevinskih strojeva, neće tu pomoći nikakva inspekcija, strojevi nemogu raditi u tišini. Na gradilištu ne možete početi sa tihim radovima, radite po nekom zadanom redosljedu. Ni meni nema druge već čekati završetak podizanja dva objekta, moderno nazvana urbane vile i buka će možda biti manja. Za sada , što je ,tu je!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija