Jump to content

Triler ...


anonimno

Preporučene objave

Kupila sam 1999. stan od firme koja je gradila stambeni objekt na zemljištu za koje su vlasnici trebali dobiti zamjenske stanove u tom objektu. Potpisan je ugovor, ugovor predan na poreznu upravu, plaćen porez na promet nekretnine. Gradnja je stala, firma nestala. Stanari su podigli sudske tužbe protiv firme, ali i vlasnika zemljišta (građ. firma je prvooptuženi). Plombe su u gruntovnici. Naš zahtjev za uknjiženje čeka u gruntovnici da vlasnici zemljišta dozvole uknjižbu firme koja je gradila. Vlasnici zemljišta ne dozvoljavaju nastavak gradnje o našem trošku, već traže da (ponovo!!!) kupimo zemljište od njih. Naravno, već pogađate, cijena je astronomska. Jedan od potencijalnih stanara kupio bi zemljište u ime svih nas i završio zgradu, te nam po završetku gradnje prodao stanove. Većina stanara podržava ideju našeg "dobrotvora". Jesam li ja luda, ili tu nekaj smrdi ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Je li zaključen kakav ugovor između vlasnika zemljišta i građevinske tvrtke?

 

2. Ako jest, kad po ugovoru zemljište prelazi u vlasništvo građevinske tvrtke? Potpisom ugovora ili nakon izgradnje i predaje stanova?

 

3. Na koji način je građevinska tvrtka nestala? Likvidacijom i upisom u Sudski registar ili naprosto više ne radi a vlasnici i direktori su se izgubili?

 

4. Tko je pravni sljednik građevinske tvrtke, ako takav postoji?

 

5. Što znači da je gradnja stala? Je li zgrada izgrađena i stanovi useljivi ili ne? Postoji li pravomoćna građevna dozvola? Postoji li uporabna dozvola?

 

6. Ako zgrada nije dovršena postoji li mogućnost uknjižbe nedovršenog objekta s obzirom na stupanj dovršenosti (podrum, prizemlje, 1. kat. ..., potkrovlje)?

 

7. Čije plombe su u ZK? Na koju okolnost su upisane plombe?

 

... A onda ćemo vidjeti dalje :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1 i 2... ugovor kojim građevinska firma postaje vlasikom zemljišta nakon što ispuni obveze iz ugovora o gradnji stanova za vlasnike zemljišta

3 i 4... naprosto više ne radi, a jedini vlasnik se izgubio

5 i 6...zgrada postoji (4 simetrična ulaza), izvedeni su grubi građevinski radovi, postoje prozori i balkonske ograde, cijela zgrada je imala pravovaljanu lokacijsku dozvolu i jedan ulaz (naravno od vlasnika zemljišta) imao je podnesen zahtjev za građevnsku. zemljište je isparcelizirano u tijeku gradnje, ali parcelizacija nije završena ni provedena u gruntovnici

7 ...plombe vlasnika stanova za uknjižbu (dva kupca imaju ugovore) i predbilježbe za upis ostalih (predugovori)

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija