Jump to content

Vremenski rok između prekršaja i optužnog prijedloga?


Qwerty77

Preporučene objave

Pozdrav,

Neku večer zatečen sam od strane policijskih službenika u posjedovanju nečega što je zabranjeno posjedovati. Priveden sam u postaju te mi je tamo uručena obavijest da će se protiv mene podnijeti optužni prijedlog.

Nažalost, iz nekih osobnih razloga meni je neprihvatljivo da mi poziv na sud stigne na kućnu adresu gdje ju članovi obitelji mogu vidjeti.

Inače radim u inozemstvu te sam trenutno u Hrvatskoj samo na godišnjem. Od kad sam se odselio, imam na MUP-u uredno prijavljeno boravište u inozemstvu, a prebivalište u Hrvatskoj. Policajac koji je pisao obavijest odbio je u nju unijeti moju adresu boravišta već je unio prebivalište.

Odmah sljedećeg jutra otišao sam ponovno na policiju te odjavio prebivalište u Hrvatskoj i prijavio prebivalište u inozemstvu. Zatim sam otišao na sud prijaviti promjenu adrese za dostavu pismena, ali u prekršajnoj pisarnici rečeno mi je da predmet još nije stigao te se stoga ta adresa ne može promijeniti. Rekli su mi da se trebam vratiti jednom kad im stigne optužni prijedlog te onda javiti promjenu adrese.

U policiji su mi rekli da se adresa u optužnom prijedlogu ne može promijeniti u odnosu na onu koja je u obavijesti, tj. na sud će biti poslan prijedlog s ovom adresom koju sam ja sad odjavio.

Stoga me zanima koliko vremena inače prolazi od prekršaja i izdavanja obavijesti do slanja optužnog prijedloga? Ima li smisla da produljim godišnji da pričekam podnošenje tog prijedloga od policije sudu, ili se to neće dogoditi tako brzo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija