Jump to content

Darovanje


jelena1777

Preporučene objave

Poštovani,

trebam jednu pomoć u vezi darovanja kuće za odmor mojoj kćeri.

Kuća je nakon smrti  svekra pripala 50% svekrvi, njegovoj ženi i druga polovica se djelila na mog supruga i njegovu sestru.

Baka je odlučila pokloniti kuću mojoj kćeri, svojoj unuci.

Ona ih je putem specijalne punomoći zastupala u prodaji kuće i nakon što je novac sjeo na njezin račun kupljen je stan. Nažalost mislim da to moja kćer nije dobro odradila, jer je trebala kćer darovati svoj dio mami, moja svekrva nakon toga sve mom suprugu, a onda naravno on svojoj i mojoj kćeri.

To nije tako napravljeno, nitko ništa ne potražuje, jer su se svi tako dogovorili, ali što ako...odnosno kako bi ona sada bila sigurna da neće npr teta, koja je na to pristala, sestra od mog supruga za recimo godinu dana tražiti svoj dio novca?

Možda neće, ali možda joj se nešto dogodi, pa recimo njezin suprug potražuje?

I dakle, kako bi se sada naknadno to trebalo provesti, a da je ona sigurna da je neće netko jednog dana pitati za novce od prodaje kuće?

Ona se upisala na nekretninu.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači može bilo tko potraživati novac od ljudi koji su bili vlasnici kuće? Mislim ako sada potpiše sestra, tj. teta od moje kćeri da novac od prodaje kuće daje mami, mama da daje svom sinu, a on da novac daje svojoj kćeri?

 

Zapravo zbog čega to i pitam, jer znam da je krivo sve napravljeno, ali baka je tako odlučila i ona je bila 50% vlasnik kuće. U tu kuću teta, sestra nikada nije dolazila i dogovor je bio da će kuća biti od mog muža, a njoj ostaje imanje i kuća u kojoj je sada njezina mama, odnosno baka. Muž je plaćao zadnjih 20 godina sve režije za kuću i održavanje kuće i pošto je bilo potrebno kuću prodati da se kćeri kupi stan, jer se rastala , na to su svi pristali. No, obzirom da neke okolnosti i moje sumnje, ne vjerujem nikome, pa ni sebi, sada me brine da jednog dana teta ne traži svoj dio, a može tražiti i pola od maminog, npr. da baka umre. I sad je samo pitanje da li se naknadno nekakvim ugovorom i potpisom to sve može regulirati, jer nema sumnje u baku i oca, ali teta ima svoju obitelj i tko zna što može htjeti u određenom momentu.

Eto...to je moje pitanje. Zapravo bih trebala kod nekog odvjetnika, pretpostavljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija