Jump to content

Novčana kazna 5 godina nakon izvršenja kazne


Medo5

Preporučene objave

Pozdrav,

prije 5 godina sud mi je naložio plaćanje paušalnog iznosa od 1000 kn uz rok od 15 dana u kaznenom predmetu, o čemu nisam imao pojma do danas. Predmet je otišao na Ustavni sud doslovce 2 radna nakon pravomoćne presude gdje je bio 5 godina. Ja sam se odavno odselio i otišao u inozemstvo. Predmet se vratio s Ustavnog suda koji je djelomično preinačio presudu u moju korist zato jer, slušajte ovo, sud me nije obavještavao o svojim odlukama i nije mi slao pismena u predmetu, uključujući ovaj nalog za plaćanje, što mi ništa ne znači jer sam već odradio kaznu radom za opće dobro prije 4 godine. Sudac općinskog suda prijeti mi ponovno radom za opće dobro za tu kaznu od 1000 kn, iako sam na drugom kontinentu. Moram napomenuti, Općinski se nikad nije pokušao naplatiti, ni prinudno, niti su mi poslali uplatnicu. Tako je bio kratak rok između presude i slanja predmeta na Ustavni da ništa nisu stigli. Sada nakon 5 godina odjednom mi šalju prijetnje ponovnim radom za opće dobro zbog nekakvih 1000 kn. Pa je li to uopće moguće, 2 puta ići na rad za opće dobro u istom predmetu i to 5 godina nakon pravomoćne presude? Ja sam vani i jako sam zauzet, kako bih ja hodao na rad? Radi se o smiješnih 10 sati rada. Sudac je prošli tjedan zatražio od Mirovinskog jesam li u proteklih 5 godina bio zaposlen u RH i danas je stigao odgovor da nisam. Zamislite to, kupovati kartu za $1200, odraditi 1 i pol dan i vratiti se natrag.

Zar nije sud napravio propust time što se nije pokušao prinudno naplatiti? Imam li mogućnost izvući se s tih 6 sati rada? Usput, da ne bi bilo zabune, Ustavni sud potpuno je svjestan činjenice da mi općinski nije slao dopise i uopće nije sporno da nikad nisam obaviješten o tom paušalu. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 minuta, sivko je napisao:

Ne postoji paušalna kazna nego paušalni troškovi suda.Očito krivo čitaš (ili pišeš).

Inače ne mogu se naplatit prisilno jer nisi više u RH.

Ne brani ti nitko da tih 1000 kn platiš pa nema ni zamjene kazne sa radom kojeg ne možeš ni odradit.

Odmah pretpostavljaš da namjerno krivo pišem. Pa zar bi netko tko se ne bavi pravom i koji 4 godine komunicira samo sa strancima smio napisati 1 pogrešnu riječ? Uglavnom nema veze, sve je riješeno dok smo se mi tu natezali oko 1 riječi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
Dana 08. 02. 2024. u 6:33, sivko je napisao:

Nisam napisao "namjerno".Velika je razlika da li su u pitanju troškovi ili kazna jer su posljedice neplaćanja veoma različite.

Htio sam vam samo reći kako je to završilo. Poslao sa rođaka na sud s 200 EUR i rekli su mu nek ništa ne plaća i odmah drugi dan mi je na e-mail stigla ova poruka: 

Rješenje - oslobađanje od pristojbe / troška

Ne znam jesam li objasnio u čemu je problem, kada osoba uplaćuje iz inozemstva, nije moguće navesti poziv na broj. Tih polja u mojem internet bankarstvu nema, niti na računu koji imam u Belgiji, niti na računu u Londonu. Ako ne mogu navesti poziv na broj, kako će oni znati tko sa ja i zašto sa uplatio u državni proračun. Možda, ali možda bi po napomeni shvatili tko sam ja, ali ne bih se pouzdao u to. To sam trebao objasniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija