Jump to content

Darovanje nekretnine djetetu


kit

Preporučene objave

Možete, ali napominjem da je kasnije raspolaganje tim stanom znatno otežano, sve dok dijete ne postane punoljetno. Naime, darovati mu možete stan bez sudjelovanja Centra za socijalnu skrb, ali kad jednom bude upisan kao imovina maloljetnog djeteta, morat ćete pribaviti odobrenje za bilo kakvo raspolaganje tim stanom. 

Također, budući da se radi o bračnoj stečevini, vaš bračni drug to darovanje može osporavati. Ako ne osporava darovanje, bilo bi dobro da supotpiše ugovor o darovanju i time da pristanak na darovanje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav svima, novi sam pa neznam dali ovo moje pitanje ide ovdje, naime, osoba je pod starateljstvom soc.skrbi, nema nikakvu imovinu, bolestan, trajno nesposoban za rad rješenjem komisije, djeca se iako su punoljetna ne brinu o o toj osobi, trenutno živi u oćevoj vikendici, otac bi mu htio darovat tu vikendicu (oko 60 kvadrata), i sad pitanje: poslije smrti te osobe TKO nasljeđuje tu nekretninu, dali djeca ili centar za soc.skrb od koje prima mjesečnu pomoć (iznos nebitan), navodno smo čuli da centar poslije smrti preuzima nekratninu, kako bi naplatio novčani iznos koji je dostavljao osobi, molio bih ako netko zna odgovor, hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 34 minuta, djurok48 je napisao:

poštovana ovo mi je nejasan odgovor: pitao sam dali dali centar nasljeđuje imovinu i djeca gube pravo na nasljedstvo

Pitanje je loše postavljeno!

Ali ako baš inzistirate...CZSS nije i ne može biti zakonski nasljednik,  odnosno dijete na ovaj način ne gubi pravo na nasljeđivanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija