Jump to content

Otac umre...


anonimno

Preporučene objave

...i za sobom ostavi ženu i djecu.

Iz prvog, razvrgnutog braka ima još jedno, odraslo dijete, s kojim nakon razvoda nije održavao nikakve kontakte, niti za njega (vjerojatno) znaju druga žena i djeca.

To dijete nakon očeve smrti želi svoj dio ostavštine. Kakva je procedura, mora li ga tražiti putem suda (ili već negdje postoji podatak o njegovom postojanju?) koliko to traje...svi me detalji zanimaju

lijep pozdrav i hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sva pokojnikova djeca (iz biših brakova, izvanbračna, posvojena) imaju u nasljeđivanju potpuno jednaka prava.

Morate biti svjesni da na ostavinskoj raspravi sve izjave koje ćete dati povlače za sobom kaznenu i materijalnu odgovornost, pa ako tog prvog sina zatajite kod davanja rodoslovlja, budite spremni na te posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kakve su točno posljedice? što zatajeno dijete može poduzeti ukoliko ga se ne "prijavi" na ostavinskoj raspravi? i ukoliko to poduzme, kakvu će kaznu snositi osoba koja ga je zatajila? mora li se dokazivati da je za dijete znala i da ga je zatajila namjerno?

dalje, što "zatajeno" dijete može napraviti da bude pozvano na ostavinsku raspravu, i tako izbjegne da ga se može zatajiti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazneno: protiv vas se podnosi kaznena prijava (bilo tko je može podnijeti), DO i policija vrše izvide, sud vas može osuditi na zatvorske kazne za prijevaru i/ili davanje lažnog iskaza.

Građanske: istovremeno vas oštećena osoba (zatajeni) može tužiti, te tražiti povrat onoga što mu pripada po nasljedstvu + naknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija