Jump to content

sporazumni raskid ugovora o radu,molim pravno mišljenje!


anonimno

Preporučene objave

potpisao sam sporazumni raskid ugovor o radu sa poslodavcem i sve je u ugovoru stvarno pedantno navedeno i poziva se na zakon o radu čl. 110 pa zatim na sve izmjene objavljene u NN...i sve je super samo sam recimo vidio da kad piše da se raskida sukladno članku 110 Zakona o radu nije se naveo recimo stavak 5. koji se odnosi na sporazumni raskid ugovora o radu...nego samo piše sukladno čl.110...da li je to uopće greška ili da li je to propust ili je to sasvim normalno da se ne mora navesti kad već piše sukladno tom i tom članku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čini mi se kako ste naveli da je u redu tako kako je napisano,mislim ja bi stavio u ugovor da se pozivam na članak 110. stavak 5. Zakona o radu,ali i ako je navedeno samo članak 110 Zakona o radu,mislim da je u redu jer je naravno stavak 5. dio njega

barem je to moje mišljenje,a i sam ugovor je sporazum poslodavca i radnika tako da ne bi trebalo biti problema i spora,a što se tiče zakonske forme mislim da je ona zadovoljena samim time što se poziva na članak 110. Zakona o radu i sadrži sve bitne elemente: volju dvije strane ,datum prestanka rada,datum sklapanja sporazumnog raskida,ispunjenje obveza poslodavca kao i radnika i ostalo,eto to je moje barem mišljenje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bitno je odgovara li sadržajno dokument koji ste potpisali sporazumu ili ne. mogli ste ga vi nazvati i drugačije, ali bi i dalje bilo relevantan njegov sadržaj u smislu namjere koju su stranke istoga u njemu izrazile.

Osim toga, kada je riječ o otkazu, bez obzira tko ga daje, uvijek se radi o jednostanom aktu. Sporazum je dvostrani akt.

:mig:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija