Jump to content

Sudski troškovi


anonimno

Preporučene objave

Konkretan primjer:

 

Dobio sam kaznu za nenošenje osobne od 100 kn i sudske troškove od 150 kn. Pristao sam da mi se novčana kazna za osobnu zamjeni radom za opće dobro na slobodi. Pošto nemam novca za kaznu logično je da nemam novca ni za sudske troškove. Službenica u sudu kaže da će oni to riješiti preko porezne uprave. Nezaposlen sam i ništa ne posjedujem. Postoji li i za sudske troškove zastara? Hoće li mi se sudski troškovi naplatiti preko porezne uprave ako, npr. nađem posao i nakon 5 godina? Postoji li zatezne kamate i koliko iste iznose?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

troškovi se naplaćuju prisilno preko porezne uprave, sjedanjem na prihode. zastara za troškove je ista kao i z anovčanu kaznu, dvije godine o dpravomoćnosti rješenja o prekršaju. ako u tom periodu budete imali kakve prihode, oduzet će vam 150,00 kn na ime plaćanja trškova prekršajnog postupka, ali i trošak prisilne naplate u iznosu od 200,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija