Jump to content

Ostat ćemo bez ičega, ili?


anonimno

Preporučene objave

ajd mi nešto recite, moja svekrva je udovica, i u njen stan uselio se njen partner i oni u toj vanbračnoj zajednici lijepo žive već 3 godine! ona je relativno mlada pa će i poživjeti još dosta! nas zanima, kakva prava može steći taj njen partner samo živeći u tom stanu? ili njegovi nasljednici možda?može li steći kakva prava na stan? naglašavam, stan je u njenom isključivom vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da osoba koja je postavila pitanje "cilja" na nešto drugo ... ako je njena svekrva u dobrim odnosima sa svojim partnerom, vjerojatno se Anonimno boji da će ona ostaviti sve partneru što bi značilo da Anonimno (zajedno sa mužem) ostaju bez ičega !

 

Rješenje je da svekrva za života napravi oporuku kojom će sve što ima ostaviti sinu (ako sam dobro razumio) ! Tako bi svi strahovi nestali, a svekrvin partner u tom slučaju ne bi dobio ništa (s čim se najverojatnije on sigurno neće složiti čim sazna za to). Ili, da oporukom pola ostavi njemu, pola sinu ... to bi bila jedina sigurnost.

 

Nemojte zaboraviti ni činjenicu da svekrvin partner može imati jak utjecaj na nju, pa se Anonimno opravdano boji da će sve ostati - samo njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čemu takve tenzije na jednom normalnom pitanju?

 

Da pokušam i ja..

Sva imovina vaše svekrve dijeliti će se na njene zakonske nasljednike; njenog sina i na njenog izvanbračnog supruga, ako ta zajednica bude potrajala do smrti.

Izvanbračni suprug ima pravo iz te imovine izdvojiti ono što su zajedno primanjima i radom stekli za vrijeme trajanja izvanbračne zajednice.

Morate znati da nakon 3 godine izvanbračni drug tretirao kao bračni.

Naravno, svekrva može i drukčije rasplagati.

Darovanja i oporuka su pobojne što se tiče nužnog dijela.

Ugovori o dosmrtnom/dožovotnom se ne mogu pobijati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, stvarno ... a gdje Vam je odgovor na postavljeno pitanje, poštovani Anonimno ?

 

Svatko od nas ima pravo iznijeti svoje razmišljanje, a ako je ono pogrešno, onda ga slobodno ispravite, to Vam barem nitko ne brani... ali Vi - niti ste dali odgovor na postavljeno pitanje, čak se niste ni potrudili oko odgovora a još manje objašnjavate Vaš stav ! Zato Vas molim, ako ne želite biti konstruktivni i pomoći nekome, to je Vaša stvar, ali s ovakvim Vašim odgovorom nije ni čudno da odgovarate sa "Anonimno"...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, stvarno, znači šta kaže zakon? moja svekrva nema ni namjeru prepisati ili napisati oporuku za života i darovati svom sinu, ona TVRDI kako je to njegovo (sinovo)svakako i da nema potrebe da išta piše! njen partner se tu slaže kobajage!!!! i kaže kako bi on u slučaju da nj. voljena umre prije njega odma se iselio iz stana!!! on baš nema gdje odseliti i ja mislim da mi ipak ostajemo bez bar polovice!!!!NO, ŠTA KAŽE ZAKON? EKSPLICITNO???

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija