Jump to content

Kumulirani uzrok čl.15


sutina

Preporučene objave

Molim pojašnjenje za jednog prijatela.

U gardijskoj brigadi od 01 06 1991godine.

Umirovljen 16 07 2005 godine sa činom satnika.

Lječi se od ptsp od 1997 godine ima dva bolnička lječenja i kontinuitet lječenja redovno posjećivao psihijatra.

Izlazio na komisije u svezi invalidnosti dobio 40 postno privremeno već treći put.

U rješenju piše nastao trajni gubitak radne sposobnosti(opća nesposobnost za rad)djelom zbog-bolesti 70 posto-zadobivene u obrani suvereniteta RH,a djelom kao posljedica bolesti 30 posto nastala izvan okolnosti iz dom.rata.

1991 godine prošao lječnički pregled kojega posjeduje da je zdrav 100 posto,u kartonu prije rata nema nikakve dijagnoze.

Pitanje-šta mu je za raditi da bih dobio 100 posto u svezi rata i dalje posjećuje psihijatra redovito.Dali da čeka novo rješenje pa da onda napiše prigovor ili da ide na novo vještačenje.

Napomena-na osnovu čeka mu je napisamo 30 posto nastala izvan okolnosti iz dom.rata ako je 1991 bio zdrav i bet dijagnoza.

Pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutina je napisao:

...

U rješenju piše nastao trajni gubitak radne sposobnosti(opća nesposobnost za rad)djelom zbog-bolesti 70 posto-zadobivene u obrani suvereniteta RH,a djelom kao posljedica bolesti 30 posto nastala izvan okolnosti iz dom.rata...

Napomena-na osnovu čeka mu je napisamo 30 posto nastala izvan okolnosti iz dom.rata ako je 1991 bio zdrav i bet dijagnoza....

Ako je rješenje tako da je odredilo sve elemente (datum invalidnosti, uzrok i omjer , iznos mirovine, od kojeg datuma će se isplaćivati mirovina ,...) odnosno ako nije privremeno, dopunsko ili slično, tad po mom mišljenju: ako je to jedina bolest koja je uzeta kao osnov invalidnosti - nesposobnosti za rad tada se žaliti. Čekati pa što bude, u međuvremenu redovito liječenje i ako žalba ne prođe tada novo vještačenje zbog izrazitog pogoršanja. Što se tiče toga na osnovu čega 30% izvan okolnosti u svezi DR: ako je uz PTSP još koja bolest uzeta u obzir prilkom određivanja uzroka invalidnosti tada je vjerojatno to uzrok ( a i ne mora biti), a ako je PTSP sam uzrok invalidnosti - nesposobnosti za rad tada mislim da ni nebo ne zna osim gospodina T. ili nekoga iz njegove ekipe, što bi moglo možda biti nekome i osnova da doktorira iz znanosti u RH!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čudna i to poprilično. Izlazak na vještačenje je lutrija. Vještaci imaju različita mjerila za ocjenu invalidnosti odnosno radne sposobnosti kao i omjera rat-mir. Da se njihovi nadređeni drže Uredbe o medicinskom vještačenju u mirovinskom osiguranju ne bilo takvih "čudnih" ocjena radne sposobnosti i nelogičnosti, a da ne govorimo kako se u velikom broju predmeta ne postupa objektivno.

:evil:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

BRAVO je napisao:

Može biti sretan dobro mu čovijek kaže moj omjer je 30 civilno i 70 vojno pa bi mi mirovin bila 1600 kuna ali primam najnižu 1996 kuna od 01.01.07.

Ma čovik nije zadovoljan iz razloga što je proveo čitav rat u gardijskoj postrojbi i obnašao dužnosti zap.voda i satnije-pješak od početka do kraja.

nema trajno invalidnost pa ga još oće izbacit iz stana i još brdo popratnih posljedica.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Tamo gore spominjani gosp. T nema nikakve veze sa mirovinama. Mrovine imaju veze isključivo sa invalidskim komisijama u HZZMO. Istina rješenja idu na odobravanje kod gosp. T i te komisije ali oni se uglavnom slažu sa HZZMO ukoliko nemate veze kod njih. Invalidska komisija u HZZMO-u uvelike gleda i vrijeme provedeno nakon rata i kaže da je i taj period od značajnog utjecaja kod određivanja postotaka. I još nešto zanimljivo kako komisija uvažava PTSP kada je samostalno prikazan u većim postocima negoli kada ga imate uz ranjavanje. Primjerice ja sam ranjen na prvoj crti i to metkom direktno u nogu i još dobrovoljac u 1.gbr i bio njen pripadnik do 2005. g kada sam umirovljen pa mi je komisija samo zbrojila postotke invaliditeta i ukupno imam manje nego da sam išao samo na PTSP. Vidite da je sve moguće, jer vjerojatno oni koji nisu bili ranjavani su veće stresove prolazili negoli mi koji smo još i bili ranjavani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija