Jump to content

rješenje o danu polaganja


fast

Preporučene objave

drage kolege,

 

vec danima se nista ne događa na ovom forumu, a ja malo malo svratim ...ne bi li srela jos koju ubogu dusu koja nema ljeto.

 

vjerovatno je vec negdje i objavljeno, ali molim dobre duse da mi malo razjasne misteriju o tome koliko ranije se dobije rjesenje, odnosno iz prakse kolega..koliko je vama/ njima ranije doslo rjesenje.

 

isto pitanje i za komisiju?

 

eto, u predahu se malo javite, znam znam znam da vas ima!!!

 

sretno,sretno svima!

 

pusa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto kolegice i ja sam u istoj muci,dok drugi uživaju u blagodatima ljeta ,ja uz knjige i pod klimu!

koliko sam čula čitajući po forumu i iz iskustva kolega koji su to već prošli rješenje o danu polaganja se dobije nekih 15-20 dana prije samog ispita.što se tiče objave rasporeda komisije ,to obično stave samo koji dan prije početka roka,tako da su u malo boljoj poziciji oni koji izlaze tek malo kasnije u roku.ja sam prijavila za početak roka u 9.,pa se nadam da ćemo imati više sreće ,kao ni da se neće značajno promijeniti godišnji sastav komisije ,koji kako sam čula doživljava neke promjene obično u rujnu svake godine.u razgovoru s kolegama znam da ih dosta misli izaći u 9.mjesecu,ali pogledom na ovaj forum,slažem se kao da ili su svi poklekli pod čarima žege i mora,ili svi uče punom parom.ja moram priznati da sam dosta vremena nad knjigom ,ali čim se maknem kao da nikad u životu nisam vidila to što sam maloprije tako uvjereno prekrižila kao naučeno.kažu da to valjda tako mora biti,pa se za sada držim te teorije! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čini se i meni da će kako dani budu prolazili sve više biti i odustajanja,samo mislim da je malo onih osim kolega koji rade na sudu ili trenutno ne rade nigdje ,kojima će na poslu tolerirati odgode .mislim da nas je ipak više što nećemo moći sebi priuštiti taj privilegij.ne kažu uzalud da lipanjski i rujanski rok obično duže traje,ipak mislim da je principalima najzgodnije u tih mjesec ,mjesec ipo dana biti bez vježbenika.pa sad tko ne može odoljeti mirisima ljeta i provoda , možda ipak da prije provjeri šefovu reakciju na upit za još koji dan slobodnog radi odgode.svejedno nadam se da će bar biti nam nakloni u ministarstvu i objaviti raspored komisije koji dan prije od uobičajenog.uostalom bit će kako bude , jer uz svu pamet svijeta , opet nema uspjeha bez bar malo sreće .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moji koji ucite sad,

 

dakle ja sam poklekla i otisla na more na vikend (samo dva dana) i eto, bilo je tako dobro da sad cisto ne znam da li da odma brzo nastavim s ucenjem tamo gdje sam stala u cetvrtak, dok me jos pere adrenalin i sreća, ili da padnem mrtva i nestanem iz ove faking stvarnosti :bjezi:

 

Ma nastavljam sa ucenjem, ipak, kisa je i savrseno je vrijeme za ucenje... :cita:

saljem poljubac svima koji su tamo gdje i ja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

šokirana sam , je li to stvarno moguće da se može dobiti rješenje samo 7 dana prije ispita?znam da je logično da obavijest kandidatima sa početka roka bude malo kasnije nego ostalima , ali da 7 dana , je li netko bio u toj situaciji?do sada sam čula uglavnom 15 dana.pa zar oni stvarno nemaju milosti za nas koji moramo organizirati i put i smještaj u ZG , a još 7 dana prije ispita kao da ću uopće znati tko mi glavu nosi,a kamoli pripremati put.Samo još da promijene ispitivače,e to će tek onda biti bajka!!ima li kraja ovim iznenađenjima...nakon ovog pravosudnog imat ću osjećaj kao da sam istrenirana za specijalca-NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

:-) Evo još jedne jadnice koja se cijelo ljeto uništavala učeći....ali doslovno uništavala i još tu i tamo morala na posao u ured.....i još sam tražila da me stave prvi tjedan na polaganje , a sad me zanima ako mi netko od kolega može pomoći i reći koliko prije se pišu presude i da li to znači da je mogu pisati i u subotu 15? Ništa mi nije jasno koliki je razmak od pisanja presuda pa o usmenog...

 

Jako bih bila zahvalna na odgovoru

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U principu ti nema razmaka izmedju pisanja presuda i usmenog, dakle, to ide 3 dana za redom kroz tjedan. Ne sjecam se pise li se presuda i u subotu, ali mislim da ne, vec da se samo usmeni zakazuju subotom.

Dakle, dva dana za redom presude, treci usmeni.

 

A rjesenje o polaganju nije ni bitno- odmah na 01. 09. skocite do stranica Ministarstva pravosudja i tamo pogledajte raspored.

 

Meni je rjesenje stiglo f... kasno, ali je zato raspored na netu bio u normalno vrijeme!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čujte i počujte!!!!!

Dobila sam rješenje o danu polaganja! (rješenje je od 24.08. a dopis od 27.08., stiglo 29.o8.)

Tražila sam oko 01. 10. i tak sam i dobila. Jupi! Možda stignem nešto i naučiti!

Kolege koje nestrpljivo isčekuju pisamca - check your mailboxes!

Pozdrav! :-)

P.S. samo jedno pitanjce: kaj ne bi to rješenje trebalo ići osobnom dostavom? :-? Ja sam svoje našla u kasliću, pa sam da znam... dal da organiziram sačekušu poštaru i ozbiljno se na njega izderem, ili je ovakva praksa uobičajena. Mislim, s obzirom da rješenje ima uputu o pravnom lijeku, dostava bi morala bit osobna, ne? A doma sam cijelo jutro, i poštar ziher nije zvonio (niti jednom, a kamoli dva put ;-) )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam prijavila negdje oko 15/07.

vujo, vidimo se! i ja sam na usmenom 01/10. :mase2: To me u biti, malo iznenadilo (pozitivno) jer mi piše da su mi pismeni 27. i 28. (četvrtak i petak) a usmeni tek u ponedeljak. Meni su rekli da se usmeni i subotom održavaju..? Ovako sam milošću svevišnjeg, dobila još dva dana za ponavljanje (teoretski) odnosno za histeriziranje (u praksi) :-)

U svakom slučaju, tražila 01/10 i dobila - to me stvarno šokiralo! Bila sam uvjerena ili da će me staviti ono 17/09 ili negdje 25/10, u svakom slučaju, kontra onog što sam molila... to bi bilo tipično...

Ovu hvalevrijednu gestu kao pokazatelja dobre volje Min. pravosuđa uzeti ću kao pozitivan znak ;-)

Pozdrav ljudi! Idem dalje bubat prvostupanjski postupak po ZUP-u...

Večeras je tekma, pa u tom duhu:

n e m a ___p r e d a j e !!!!!!!! :skakuce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma koje presude!

Zaboravi do negdje 25-og! Par dana prije pismenog, kada ti je već puna glava bubanja uzmi malo presude, pa si ih posloži da ne moraš kopati na ispitu tražeći onu koja ti treba. Pa kaj tu imaš za učiti?

Jedino, ne znam gdje radiš, sorry možda sam bahata... :-( al sumnjam da nikada nisi u pripravničkom stažu pročitala prvostupanjsku presudu! Navodno, bitno je da se zadovolji forma, a što se tiče same odluke - to je tako i onako diskreciona odluka suda (bitno da je imaš kako obrazložiti).

Ja se ne mislim time zamarati!

Barem sam ja tak čula, lolege koji imaju više informacija ili iskustva - molim za ispravak! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ciao ljudi,

 

ja ne dobih danas rješenje s ovim lijepim datumom(1.10.) i sad se izluđujem.

 

ja sam prijavila 28.06. i tražila da me stave krajem rujna početkom listopada.

 

ništa ne dobih.

 

koliko vidim ovdje ljudi, a i neki koje znam, dobili su danas rješenje, a prijavili su u prosjeku pola mjeseca, mjesec poslje mene? kakvim to redom pobogu ide?

 

jel itko dobio onaj vražji 15.? ili 13.? i jel ima netko tko nije dobio, a kad je prijavio?

 

e, ja ne znam, ali mislim da ću friknut. tako bih htjela znat taj prokleti datum.

 

šta mislite koje su šanse da ipak budem/o na početku roka?? :-o

 

ja ne kužim taj njihov sistem pa me ubite! pusa svima, i držite se :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo informacije i orijentacije radi frendica je dobila rješenje za 12.09. tj.usmeni 14.09. Nije naodmet ni podatak da se 27. i 28.09 održava seminar u Opatiji pa tako kolege ako imate usmeni ispit 27.09. ne računajte, ako je popis predavača na seminaru točan, na ispitivače Kriletić, Karlovčan-Đurović i Komadina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo da i ja spomenem kako sam jedna od onih što još nije dobila rješenje,iako sam prijavila još početkom 7.mjeseca i to otprilike za početak rujanskog roka,pa mi nikako nije jasno kako je netko tko je prijavio za 01.10. već dobio rješenje,a mi što smo prijavili za mnogo ranije još ne.Na telefonu u ministarstvu ne daju informacije,jer da ćemo saznati kao i svi ,ali iz ovoga je jasno da neki znaju mjesec dana prije,a neki će možda tek 10-15 dana prije,valjda neće biti gore od toga?!!.Vidim da su neki dobili rješenje za datume koji kažu da rok ipak počinje tjedan ranije nego što sam mislila. Nadam se da neću biti jedna od onih što budu obaviješteni u zadnji tren,posebno kad nemamo pojma tko će bit u komisiji.Ah da , da ne zaboravim napomenuti da i u uredu željno očekuju informaciju o danu polaganja da se može možda eventualno ubaciti još koji tjedan rada prije ispita.Toliko o učenju bez rada,a da ne govorim da skoro svaki dan ovog tjedna imam rasprave na koje moram ići.Ipak mislim da i mi koji nismo dobili još rješenje,ćemo saznati kroz ova dva dana kad je naš dan D.Vjerojatno su oni slali sve u isto vrijeme,pa su recimo u ZG, dobili prije od drugih jer pošta kraće putuje.Ne bi bilo naodmet malo više razumijevanja za nas koji putujemo u ZG i tek moramo organizirat i rezervirat smještaj,put...,ipak je to dodatan stres za nas koji te brrrrrrr dane nećemo provoditi u svom domu! :-o

 

Veliki pozdrav svima i nadam se da ćemo svi mi koji danas nismo,sutra ujutro prvo na vrata dočekati poštara ! :-):-);-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, ja prijavila 28.06. imam povratnicu,dobili su 29.

 

ne znam gdje je moje rjejšenje zapelo...

 

kolegica je dobila rješenje (27,28,29), today. u istom smo mjestu, dakle udaljeni 200 km od metropole, tako da nije ni do pošte..

 

pobogu, samo se nadam da nisam onog 14,15,16.?

 

shiloh, taramontana i ostali, vise srece sutra ja se iskreno nadam nekoj veselijoj vijesti :-D

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

thanks tincha, to sam trebala čuti ;-) dakle dalje sa učenjem. jooooooooj :-o <a href="http://plugin.smileycentral.com/http%253A%252F%252Fwww.smileycentral.com%252F%253Fpartner%253DZSzeb008%255FZUxdm082YYHR%2526i%253D3%252F3%255F3%255F106%2526feat%253Dprof/page.html" target="_blank"><img src="http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_3_106.gif" alt="SmileyCentral.com" border="0"><img border="0" src="http://plugin.smileycentral.com/http%253A%252F%252Fimgfarm%252Ecom%252Fimages%252Fnocache%252Ftr%252Ffw%252Fsmiley%252Fsocial%252Egif%253Fi%253D3%252F3_3_106/image.gif"></a>

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi moji,poštar došao,poštar otišao , a ja opet bez rješenja ostala!!

fast,ja sam kao i ti poslala s povratnicom i tako pouzdano znam da je moja prijava primljena već slijedeći dan.prijavila sam za početak roka i sad sam već u sto čuda.

ovo me dovodi do ludila,bila sam sigurna da ću danas dobiti pismo..a sad opet igrat se sa živcima do sutra.

nekako mislim da manje ljudi prijavljuje za početak roka,pa mi je teško povjerovat da nama koji smo bili toliko ludi (ne radi se o svojevoljnoj ludosti,već više pod utjecajem izbivanja s posla) neće udovoljiti i staviti nas na predložene datume.Dodatni razlog za nervozu mi je i činjenica što očito rok počinje tjedan ranije kad već nekima stižu prijave za 12.09.,pa nije valjda moguće da ću dobiti obavijest doslovno u zadnji tren?!

Jedina utjeha mi je što znam da prijateljica koja je prijavila za dan kasnije od mene nije isto ništa još dobila,niti smo obje čule od kolega da je itko dobio još u gradu . očito smo geografski mnogo dalje nego smo mislili!!

pozdrav svima koji su jutros otpratili poštara sa suzom u očima,smrc!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo dobila! imam ispit 2.,3. i 4.10.!!! :skakuce:

 

tako sam nešto i tražila, kraj rujna, početak listopada!!

 

taramontana, znam da bih ja bila :-( da ga nisam dobila, ali ako te što tješi tko god je dobio i s kim god sam pričala raspoređeni su onda kada su tražili.

 

zato, drž se! i probaj učiti kao da je rješenje kod tebe !

 

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima, upravo sam se registrirao, jer, evo, ucim "vec" tjedan-dva, pa razmisljam o tome da prijavim ispit za studeni. Pitanje: hoce li biti ispit u studenom, jel se to zna vec sada, ako ne, kada ce se znati? I, kada bi se bilo dobro prijaviti da bi se dobilo rjesenje za izlazak u studenome? hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inač, sve upute vezane uz polaganje pravosudnog nalaze se na stranicama ministrastva pravosuđa, ali ipak, ukratko:

ispitni rok je svaki mjesec tijekom cijele godine, osim u srpnju i kolovozu, i počinje obično oko 15-og u mjesecu (kao, sredina mjeseca). Izlazak na ispit u željenom roku mora se prijaviti najkasnije 45 dana prije ispita, dakle ako želiš polagati u 11. mjesecu, krajnji rok za prijavu je 30.09.

Sretno s učenjem! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovaj seminar u Opatiji je najvjerovatnije i razlog zakaj se vuji i meni sreća osmjehnula pa između pismenog i usmenog imamo vikend... :-) A ja mislila kak je ministrastvo dobostivo, u svojoj bezgraničnoj mudrosti se smililo nad mene jadnu neurotičnu.... :-D

Inače, nisam već dugo čula ničiji status report. Ljudi, kako napreduje?

Kaj se mene tiče,

:-x užas! JEdnom sam prošla sve, trenutno sam na pola drugog čitanja - prešla kazneno i upravu, danas se borim sa radnim... Ma grozno, brijem da niš neznam! i nemam baš neki osjećaj da bum puno toga zapamtila. Čak, štoviše, čini mi se da kad ponovo čitam znam manje nego kod prvog čitanja! (ovako izokrenuti memorijski sustav mogu samo ja imati!!!!!) Naime, događa mi se da čitam, i sjećam se kak sam to prije mjesec dana jako dobro skužila, ali trenutno .... all gone.... .... (with the wind) :vrti:

Jeli moguće da mi je mozak počeo tako rapidno odumirati?!!!! Ako nastavi ovim tempom, do ispita ću si na šalabahter morati napisati svoje ime i prezime, da se ne izgubim :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

danas sam prijavila slušanje.

 

ljubazni gospodin u Minsitarstvu mi je rekao da ispit (prvi usmeni) počinje 14.09.2007. i traje do 11.10.

 

isto rekao da će komisija biti objavljena oko 12. na netu.

 

kakve fresh novosti, a? da upadnete...

 

hi hi

 

pusa :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija