Jump to content

koji dokumenti


ginko

Preporučene objave

Pozdrav svima. Konačno mi je predmet od g. T. vraćen u mirovinsko. Nemam pojma kakav je omjer, ali sigurno idem u mirovinu, jer su me tražili rad. knjiž. i presliku O.I.. Nisu tražili dokaz da sam dragovoljac, a rješenje o HRVI sam predao ranije.

Da li da uz traženo izvadim i pošaljem i potvrdu o dragovolj. statusu ili oni to pribave po službenoj dužnosti.

Usput na telef. upit kakav je odnos rat-mir, rekli su da ne znaju jer je predmet u roku u arhivi. Stvarno sam iznenađen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

masya je napisao:

I SVAKAKO PAZITE NA ŽALBU NA RJEŠENJE,TO JE UZALDNO TROŠENJE VREMENA A ODGAĐA MNOGO STVARI,BOLJE JE NAKON 6 MJESECI PODNIJETI ZAHTJEV ZA OBNOVU POSTUPKA.OVO JE IZ OSOBNOG ISKUSTVA!

 

ovaj post potvrđujem jer sam i sam upao u zamku pisajući žalbu. u mirovini sam trebao biti od veljače ajoš nisam dobio rješenje. usput prekid radnog odnosa u mup-u sam dobio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da se i ja nadovežem. Točno tako. Samo ne žalba!!! Mene je žalba koštala i vremena i živaca, a na kraju i novaca, ali što ti to vrijedi kad te nije imao tko posavjetovati, pa ja sada prenosim svoja iskustva da se drugi ne bi opekli. Naime, ja sam rješenje iz Tvrtkove dobio u rujnu prošle godine i uložio sam žalbu na omjer rat-mir, da bi dobio nakon osam mjeseci odbijenicu. U tih osam mjeseci mi je istekao privremeni status HRVI i mada sam dobio produljenje statusa na PLP, sada mi ovi u MUP-u ne žele izdati rješenje o dodjeli čina zato što nemam drugostupanjsko rješenje za HRVI, već mi izdaju potvrdu o činu koji sam imao 1996. godine, mada mi je sadašnji čin puno povoljniji. Uz to mi je u šestom mjesecu ove godine i prestao radni odnos u MUP-u, a u međuvremenu nije stigla ni akontacija mirovine, a kamo li mirovina, a otpremnina je kasnila mjesec dana dulje nego je to uobičajeno i to još mizerne tri proračunske osnovice (toliko valjda zaslužujemo što smo još 1990. godine uzeli pušku u ruke i stavili hrvatski grb na čelo), koje sam taman i raspodjelio na rate kredita i za kruh i mljijeko i da mi ne isključe struju i telefon. Zato radije prihvati rješenje iz HZMO-a kakvo god bude, pa nakon šest mjeseci odi na novo vještačenje, nego da prolaziš ovakve stvari. Pozdrav svim bra niteljima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drago mi je da sam pomogla,rješavala sam sama suprugovu mirovinu i znam poprilično , ljudi moji pratite svaki korak svoje mirovine ne čekajte da oni to sami rješavaju jer će te se načekati.Nama je trebalo 2 godine a suprug mi je od početka u 4-oj,bio je izvidnik mjernik do samog kraja.UMIROVLJEN JE 1.01.2005g. i još ne trajno(30%-70% je omjer rat mir,a mirovina 3.500,00)i sada pomažemo ljudima koliko možemo i znamo pa rješavaju stvari puno brže od nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija