Jump to content

pravilno napraviti pozajmicu vlastitoj tvrtki


Powerx

Preporučene objave

mislio sam samo kao opis placanja da stavim " kratkorocna pozajmica tvrtki " . Medutim. Da bi to bilo sve zakonski dali je potrebno napraviti neki ugovor s mojom tvrtkom , dali ga treba ovjeriti kod javnog biljeznika i sl.

 

Nemislim traziti nazad taj novac od svoje tvrtke ali mi se neplaca PDV na taj iznos tako da bih volio da bude sve 1/1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo je osnovni oblik proizvodnog organiziranja u poljoprivredi ili, laički rečeno, "kućno poduzeće". Ono nema pravnu osobnost kao klasični pravni oblici, npr d.d., doo, obrt ili sl. Upisuje se u upisnik o.p.g. pri ministarstvu poljoprivrede gdje dobiva svoj broj (nešto slično kao MB) te kao takvo može figurirati pri prijavama za poticaje, natječaje, ostala sredstva i sl. Čine ga, u većini slučajeva, pripadnici određene obitelji koji rade na svom imanju i od toga žive. Predstavlja ga nositelj o.p.g. koji u pravnom smislu nastupa kao fizička osoba, tj trgovac pojedinac. O.P.G ima svoj vlastiti račun u banci.

 

Moje osobno mišljenje je da sama forma O.P.G-a nije dovoljno definirana kao i njegova pojava u pravnom smislu, ali mislim da je poanta bila da se seljačka domaćinstva udruže u nekakav organizacijski oblik i tako rade bez puno petljanja sa osnivanjem do.o-a ili sl. i ostalom papirologijom koja to prati. U suštini dobra ideja, ali nedovoljno definirana.

bakreni je napisao:

Nisam siguran da mi je u pravnom smislu, jasan pojam "obiteljsko gospodarstvo". tek kad se to pitanje razjasni onda je lako dati savjet ! ??? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija