Jump to content

Odšteta ili milosrđe


odaiko

Preporučene objave

Skraćeno, imao sam prometnu nesreću, nisam kriv, drugi sudionik je osuđen kao 100posto krivac. Imao sam i ozljedu, sa rehabilitacijom cca 1 godina sad sam OK, ne još 100 posto funkcionalan ali OK. Imam odvjetnika koji radi na mom slučaju ali mi sve to izgleda nekako sa nula posto truda. Naime imam značajnu materijalnu štetu, oko 45.000kn. Osiguranje krivca, na tu štetu odgovara ponudom u visini cca trećine iznosa. Po svim objašnjenjima mog odvjetnika imam dvije opcije ili prihvatiti te novce ili pak ići u proces od 5 godina suđenja.

 

Pa je sad moje pitanje, nisam krivac, mene je netko iz čista mira ljepo udesio i napravio mi značajnu štetu, i ja sada moram snositi dvije trećine materijalnih troškova ili sam financirati, tj. kreditirati osiguranje na 5 godina vlastitim financiranjem popravka. Jeli zakon stvarno takav da od mene radi budalu dok u isto vrijeme štiti osuđenog krivca/njegovo osiguranje ili moj odvjetnik baš i ne radi sve što bi trebao?

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako vam je mat. šteta 3 puta veća nego što osiguranje nudi, i ako za tu štetu od 45.000,oo kn imate dokaze da ste ju platili ili da popravak toliko košta (računi ili predračuni auto-servisa sa specifikacijom dijelova i vremena rada), a sigurno se može navući i nešto za strah i trzajnu ozljedu vrata barem, onda ne vidim zašto bi prihvatili trećinu stvarne štete! Tužite osiguranje, kamate teku od dana podnošenja vansudskog zahtjeva, pa nek oni odugovlače...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija